Νίκος Ρωμανός: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

«Φουσκώνει» όπως φαίνεται το κύμα αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ.…

Σε αρκετές περιοχές της χώρας εδώ και ημέρες πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις κτηρίων, ενώ κινητοποιήσεις θα υπάρξουν και σήμερα. Ωστόσο, η απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού για να λάβει άδεια παρακολούθησης μαθημάτων της σχολής του, φαίνεται πως έχει προκαλάσει ήδη έντονες

αντιδράσεις, με αντεξουσιαστές να απευθύνουν κάλεσμα μέσω του Διαδικτύου για νέες δράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρώι πραγματοποιείται συμβολική και ειρηνική κατάληψη στο δημαρχείο Ηρακλείου Κρήτης, ενώ υπό κατάληψη τελεί από τα ξημερώματα και το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από ομάδα περίπου 50 φοιτητών.

Στην Αθήνα, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Τζάνειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης.

Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού έχει δοθεί για τις 17:00 στην πλατεία Καλλιθέας.

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία στην Αθήνα

Το βράδυ της Τρίτης, σημειώθηκαν επεισόδια στα Εξάρχεια, μετά τη μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.
Αναποδογυρισμένα και καμένα αυτοκίνητα, στις φλόγες λεωφορείο του ΟΑΣΑ, πύρινα οδοφράγματα, χημικά και προσαγωγές «έντυσαν» το σκηνικό της νύχτας, στα δρόμους των Εξαρχείων.

Οι άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν σε 31 προσαγωγές, από τις οποίες 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα