Ο Δ. Καρύδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την ένταση στην χτεσινή εκτελεστική επιτροπή:

«Δεν ήταν υψηλοί οι τόνοι. Υπήρχε μια διαφορά απόψεων. Ήμουν μπροστά...».

Δημοσιογράφος: Διαψεύδετε το ρεπορτάζ;

Δ. Καρύδης: «Το ρεπορτάζ είναι πάντα -όταν συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα-, ίσως κάποιους τόνους παραπάνω».

Δημοσιογράφος: Τώρα θα ανοίξουμε την
ίδια συζήτηση, ότι και τα ρεπορτάζ προκύπτουν από συνομιλίες με τους πρωταγωνιστές...

Δ. Καρύδης: «Επηρεάζονται, όμως, από ένα φορτισμένο κλίμα που υπάρχει αυτές τις ημέρες, με αποκορύφωμα την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή, στην Βουλή. Επειδή ήμουν μπροστά στην χτεσινή συζήτηση, υπήρξε μια διαφωνία από δύο βουλευτές στο να γίνει ένας σχολιασμός και μια μικρή αποτίμηση της ψηφοφορίας της Κυριακής».

Δημοσιογράφος: Εντοπισμένο πάντως, στην στάση του πρώην πρωθυπουργού και του κ. Κακλαμάνη...

Δ. Καρύδης: «Υπήρχε μια στενοχώρια σε πολλά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, διότι ενώ η συζήτηση είχε πάει πάρα πολύ καλά κατά την διάρκεια των δύο ημερών, ενώ η μεγάλη εικόνα ήταν ότι η Ελλάδα πετυχαίνοντας μεγάλες κατακτήσεις, μπορεί τώρα να κάνει πιο ισχυρά βήματα προς την ανάπτυξη και την επίλυση προβλημάτων -που μέσα από το σοκ που δεχτήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, μπορούν να δώσουν μια νέα ορμή στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία μας-, αυτή η επιτυχία χάθηκε. Ή ακόμα και με την στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών και κατόπιν κατά του προέδρου της Βουλή, που έπεσε στο κενό και αυτή η εικόνα σκιάστηκε από τις βραδινές ψηφοφορίες, που για πολλούς ήταν ακατανόητη η στάση των ιστορικών στελεχών του ΠαΣοΚ -του κ. Παπανδρέου και του κ. Κακλαμάνη- και ζητούσαν εξηγήσεις».

* Για την αντίδραση του προέδρου του ΠαΣοΚ μετά την ψηφοφορία:

«Οι υψηλοί τόνοι προέρχονται από τις πράξεις και όχι από τις αντιδράσεις. Όταν, ουσιαστικά, η ψηφοφορία στην Βουλή είχε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης και χωρίς να έχει πει κανείς τίποτα και ενώ κάποιοι, μάλιστα, έλεγαν το αντίθετο, ότι "εμείς θα ψηφίσουμε και θα κάνουμε" και, τελικά, υπήρξε ένας τέτοιος αιφνιδιασμός, είναι λογικό να υπάρχει εκνευρισμός. Νομίζω ότι αυτό θα συνέβαινε στον καθένα που θα ήταν στην θέση αυτών που χειρίζονταν τα πράγματα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Σημασία έχει να κοιτάμε μπροστά».

Σε άλλο σημείο είπε: «Διευκρινίσαμε από το ΠαΣοΚ, ότι όταν λέμε εκκρεμότητες, εννοούμε πολιτικές εκκρεμότητες. Εκκρεμότητες ευθύνης και εξόδου της χώρας από την κρίση και από τα μνημόνια και ανασύνταξης των δυνάμεων του ΠαΣοΚ και, από εκεί και πέρα, της ευρύτερης κεντροαριστεράς».

* Για τη φημολογία ότι ο Γ. Παπανδρέου θα δημιουργήσει νέο κόμμα:

«Θεωρώ ότι το έκλεισε αυτό το θέμα. Τώρα αν θεωρείτε ότι είναι ανοιχτό, νομίζω ότι σε αυτό πρέπει να απαντήσει ο ίδιος. Διαβάζοντας την συνέντευξή του, είπε πολύ συγκεκριμένα και κατηγορηματικά ότι η έξοδος από την κρίση πρέπει να υπάρξει, ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση και μάλιστα έθεσε τον ορίζοντα της τετραετίας του 2016. Πιστεύω ότι αυτό το θέμα κλείνει και με τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό που είπε. Από εκεί και πέρα, στα επίμαχα θέματα, έδωσε μια εξήγηση. Πιστεύω ότι δεν έπρεπε να έχει συμβεί αυτό. Θα έπρεπε να είχε υπάρξει ολοκληρωμένη συζήτηση και παρουσία στην κοινοβουλευτική ομάδα, να εξηγηθούν οι θέσεις και να ληφθούν οι αποφάσεις που έπρεπε. Εμείς πιστεύουμε ότι στα βασικά θέματα του πολυνομοσχεδίου, οι βουλευτές του ΠαΣοΚ, σύσσωμοι, έδωσαν μια μεγάλη μάχη για πολύ κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά των τραπεζών, της κτηνοτροφικής παραγωγής και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούσαν τα εργασιακά, για ομαδικές απολύσεις κ.λπ. και όλα αυτά αποσοβήθηκαν. Από εδώ και πέρα, πρέπει να κοιτάμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία την πορεία της χώρας και της παράταξης».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα