Βίντεο σοκ από τη Χιλή: Τα κτήρια "χορεύουν" στο ρυθμό των ρίχτερ

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του σεισμού των 8,2 Ρίχτερ στη Χιλή σοκάρουν. Όπως θα δείτε και στα βίντεο ντοκουμέντα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τα κτήρια κουνήθηκαν λες και είναι φτιαγμένα από χαρτί.

Σε ένα σουπερ μάρκετ όλα τα αντικείμενα σωριάζονται στο έδαφος, οι πελάτες τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ σε εστιατόριο της περιοχής, οι πελάτες την ώρα του σεισμού κρατιούνται από τα τραπέζια για να μην πέσουν κάτω.



Εντωμεταξύ, όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενη

ανάρτηση, πέντε νεκροί και τουλάχιστον τρεις τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε τις βόρειες ακτές της Χιλής με το επίκεντρο να εντοπίζεται στη θάλασσα 89χλμ από την πόλη Κούγια.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, τα θύματα είναι τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από καρδιακά επεισόδια ή καταπλακώθηκαν από συντρίμμια. Ζούσαν στις πόλεις Ικίκε και Αλτο Οσπίσιο.

Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι, το οποίο έπληξε τις βόρειες ακτές της χώρας με κύματα ύψους 2 μέτρων. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, σημειώθηκαν μικρής έκτασης ζημιές, κυρίως πλημμύρες σε δρόμους.



Ήδη, οι Αρχές είχαν καλέσει τους κατοίκους που ζουν στις παράκτιες περιοχές να τις εγκαταλείψουν τουλάχιστον μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα).

Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπασελέτ κήρυξε το βόρειο τμήμα της χώρας -τις περιοχές Αρίκα και Ταραπακάν, κοντά στα σύνορα με το Περού- σε «κατάσταση καταστροφής».

Δείτε τα συγκλονιστικά βιντεο...

Keywords
Τυχαία Θέματα