Ο Χ. Λαζαρίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Χρύσανθος Λαζαρίδης, μίλησε στις 4/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠαΣοΚ:

«Εικονική πραγματικότητα μπορεί να φτιάχνουν αυτοί που συζητάνε το μετά, χωρίς να μπορούν να πείσουν τον κόσμο, ώστε να μην πάμε σε αυτό το μετά. Στις εκλογές παλεύεις για να πείσεις τον κόσμο. Δεν θεωρείς δεδομένο το τι
θα ψηφίσει ο κόσμος ειδικά αν, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, οι μισοί τουλάχιστον δεν απαντάνε, από τους υπόλοιπους υπάρχουν και αναποφάσιστοι και ενδείξεις ότι και από αυτούς που απαντάνε μερικοί δεν λένε και την αλήθεια. Αρά λοιπόν υπάρχει μεγάλη ρευστότητα, εγώ έχω κάθε δικαίωμα να προσπαθώ να σε πείσω να ψηφίσεις κάπως διαφορετικά από το πως διαφαίνεται ότι μπορείς να ψηφίσεις και εσείς μου λέτε να θεωρώ δεδομένο ότι θα ψηφίσουν έτσι οι άνθρωποι».

Δημοσιογράφος: Αντιλαμβάνομαι ότι θέλετε ισχυρή εντολή για να κυβερνήσετε, δηλαδή να έχετε μια πλειοψηφία. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει αυτό, ψήφο ανοχής από το ΠαΣοΚ θα επιδιώξετε; Ψήφο ανοχής θα αποδεχόσασταν;

Χ. Λαζαρίδης: «Θέλετε να κάνουμε μια υπόθεση; Άντε και την αποδεχόμασταν, ας πούμε. Δε λέω ότι θα το κάνουμε, αλλά να πούμε ότι θα το αποδεχόμασταν, τώρα για να γίνει η κουβέντα. Ξέρετε  τι όρους θα θέσει το ΠαΣοΚ; Εγώ δεν ξέρω. Άρα με ρωτάτε με ένα αν που έχει ένα δεύτερο αν και το οποίο δεν το ξέρετε ούτε εσείς ούτε εγώ. Αλλά να πάμε και πιο πέρα. Άντε και ο κ. Βενιζέλος λέει "εντάξει ανοχή από μας, τώρα τι να κάνουμε, δεν μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα". Ωραία τι όρους θα θέσει το άλλο ΠαΣοΚ, δηλαδή ένα κομμάτι του ΠαΣοΚ που θα βλέπει ότι όντας με ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, φυλλορροεί. Θα αντέξει αυτό πολύ; Θα αντέξει αυτό λίγο; Νομίζετε εμείς δεν τα έχουμε σκεφτεί αυτά; Δεν μας ανησυχούν; Δεν πρέπει να τα πούμε στον κόσμο;».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα