Ο Αν. Παπαδόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Β' Αθηνών, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μίλησε στις 4/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου. Μεταξύ άλλων, είπε:

 «Εμείς μιλάμε πάντα για προοδευτικές συνεργασίες στη βάση δύο κόκκινων γραμμών. Το ένα είναι η με κάθε τρόπο παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ και στην ευρωζώνη, -οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα τον γυρίσει πενήντα χρόνια πίσω- και η δεύτερη είναι ο αγώνας και σε εγχώριο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για
σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου. Δεν θεωρούμε ότι για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη, πρέπει με δογματικό τρόπο να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα γενικότερα στην Ευρώπη, ευελπιστούμε ότι θα επιβεβαιωθεί και αυτή την Κυριακή και στη Γαλλία που συμβάλλει, ώστε να γίνουν διορθώσεις και στο μνημόνιο και γενικότερα να μην υπάρχει αυτός ο ασφυκτικός κορσές των δημοσιονομικών... Αυτό που εκτιμάμε είναι ότι την Τρίτη θα σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή των δύο κομμάτων, δηλαδή μια αντίστοιχη κυβέρνηση με αυτή που έχουμε έως και σήμερα... Εμείς θεωρούμε ότι επαναληπτικές εκλογές σε αυτή τη φάση που είναι η χώρα θα πρέπει να είναι το έσχατο σενάριο. Όντως ειπώθηκαν πάρα πολλά, σήκωσαν τα δύο κόμματα τους τόνους, αλλά νομίζω ότι στο τέλος θα τα βρουν. Τώρα αν θα τα βρουν για δυο, τρεις μήνες ή για λίγο περισσότερο θα εξαρτηθεί και από το εκλογικό αποτέλεσμα. Μέχρι πριν από λίγους μήνες ο αποκλειστικός μας στόχος ήταν η είσοδος μας στη Βουλή, ωστόσο νομίζω τώρα πως είναι ρεαλιστικό να προσεγγίσουμε ένα διψήφιο ποσοστό. Δεν ξέρω αν θα το πιάσουμε, αλλά τουλάχιστον να το προσεγγίσουμε. Θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για ένα κόμμα που έχει μόλις δύο χρόνια ζωής και βεβαίως δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ κρατική επιχορήγηση».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα