Καταγγελίες κατά Κατρούγκαλου - Πετρόπουλου

Νέα αντιπαράθεση στη Βουλή μετά από καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου για ωμή παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας εννέα Τραπεζών, το ΤΑΠΙΛΤΑΤ, προκειμένου να σταματήσει η αυτοδιαχείρηση του και να δημευτούν τα χρήματα των εργαζομένων. Ο κ. Κεγκέρογλου επικαλέστηκε μάλιστα έγγραφο που κοινοποιήθηκε στο Ταμείο από την γραμματέα του κ

Πετρόπουλου και τόνισε ότι οι γνωμοδοτήσεις της διοίκησης του Υπουργείου Εργασίας βεβαιώνουν το αυτοδιοίκητο του ταμείου με τη σύμφωνη γνώμη των κυρίων Κατρούγκαλου και Πετρόπουλου.

Απαντώντας ο κ. Πετρόπουλος υπερασπίστηκε τις υπουργικές του ενέργειες και διέψευσε ότι ο ίδιος έχει γνωμοδοτήσει σχετικώς κατά το παρελθόν.«Εσείς συμφωνείται να μην πάρουν καθόλου σύνταξη 6.500 οικογένειες, αυτόν τον Αρμαγεδώνα που θα επέλθει ποιος θα τον αντιμετωπίσει»; απάντησε ο κ Πετροπουλος.

Εν τω μεταξύ, επίθεση σε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και στην διοίκηση του ΟΑΣΑ που έχει διοριστεί από το το 2013, εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «εγχώριους καλοθελητές» που έκαναν παρεμβάσεις και κατά την διαπραγμάτευση, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση του προέδρου του ΟΑΣΑ Γρηγόρη Δημητριάδη να μετατραπεί η παράνομη επιβίβαση από πταίσμα σε πλημμέλημα, ο υπουργός Υποδομών επεσήμανε πως το αποτέλεσμα θα είναι να συλλαμβάνονται οι παραβάτες. «Δεν μπορώ να το καταλάβω. Εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας», είπε ο κ. Σπίρτζης και τόνισε: «Αυτά τα λένε άνθρωποι που έχουν ευθύνη για την κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα