«Έχουμε την ψήφο του ελληνικού λαού»

«Θεωρώ δεδομένο ότι θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. Έχουμε την ψήφο του ελληνικού λαού και έχουμε και ένα πολιτικό πλαίσιο, το οποίο στηρίζουμε όλοι» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Παναγιώτης Ρήγας, στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Είναι βέβαιη η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Παρασκευή ή εγείρεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, για να ολοκληρωθεί;

Π. Ρήγας: «Θεωρώ δεδομένο ότι θα ψηφιστεί. Έχουμε

την ψήφο του ελληνικού λαού και έχουμε και ένα πολιτικό πλαίσιο, το οποίο στηρίζουμε όλοι. Είναι ένα πλαίσιο που συμφωνήσαμε την προηγούμενη περίοδο, γιατί όλοι καταλάβαμε ότι δεν υπήρχαν άλλες διέξοδοι...».

Για την παρουσία βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε παραστάσεις διαμαρτυρίας:

«Αυτό είναι καλό. Κι εγώ θα είμαι τις επόμενες ημέρες σε παραστάσεις διαμαρτυρίας... Είναι πολύ σημαντικό να εκφράζουμε αυθεντικά τις αγωνίες και τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Αυτό θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο, γιατί αλλιώς δεν έχει και νόημα να είσαι κυβέρνηση της αριστεράς. Προφανώς θα είμαστε σταθερά δίπλα στην κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα θα μεταφέρουμε και τις αγωνίες του ελληνικού λαού. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίφαση σε αυτό».

Για το πόθεν έσχες υπουργών:

«Όλα αυτά δεν πρέπει ούτε να κουκουλώνονται, ούτε να δημιουργείται ένας αχός πριν ακόμα εξακριβωθεί. Δεν μου αρέσει να δημιουργείται ένας κύκλος απέναντι σε πρόσωπα, που πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όλα τα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται με αυτό, ακόμα και η Δικαιοσύνη, εάν χρειαστεί, όταν το διερευνήσουν, θα μας δώσουν τις απαντήσεις... Η σκανδαλολογία πρέπει να έχει αποτέλεσμα. Προφανώς έχουν υπάρξει μεγάλα σκάνδαλα στην ελληνική κοινωνία την προηγούμενη περίοδο, τα οποία δημιούργησαν μια σχέση του πολίτη με την πολιτική, η οποία δεν ήταν η καλύτερη. Ψηλά στην ατζέντα μας είναι να αλλάξει η σχέση πολίτη - πολιτικής. Πρέπει ο πολίτης να εμπιστεύεται και ταυτόχρονα να βλέπει ότι όλα αυτά δεν καλύπτονται και δεν κουκουλώνονται. Πρέπει όμως να γίνεται με τις νόμιμες διαδικασίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα