Ιράν: περί facebook

Διαψεύδει η επίσημη ιρανική κυβέρνηση πληροφορίες που φέρουν τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ να διαθέτει προφίλ στο Facebook κι επισημαίνει πως η σελίδα δημιουργήθηκε από το γραφείο του Αλί Χαμενεΐ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιρακινή Υπηρεσία Διαδικτύου παρενέβη στο θέμα και ανέφερε πως ο ανώτατος ηγέτης δεν σχετίζεται με την υπόθεση, αλλά η νέα σελίδα,
καθώς και οι προηγούμενες, πιθανότατα δημιουργήθηκαν από τους υποστηρικτές του.

Το Facebook έχει επίσημα απαγορευτεί στο Ιράν, καθώς ο πανίσχυρος κλήρος του ισλαμικού καθεστώτος της Τεχεράνης, θεωρεί αντι-ισλαμική κάθε δικτυακή ένταξη, αποκαλώντας την αμαρτία.

Παρά τους βαρύτατους περιορισμούς και το φιλτράρισμα που επιβάλλεται από την κυβέρνηση, τουλάχιστον 17 εκατομμύρια Ιρανοί έχουν τουλάχιστον έναν λογαριασμό στο Facebook, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο του 2011.

Περισσότερες από ένα εκατομμύριο ιστοσελίδες είναι μπλοκαρισμένες στο Ιράν, αλλά οι ιρανοί χρησιμοποιούν proxy λογισμικά και εικονικά ιδιωτικά δίκτυα για να έχουν πρόσβαση στους ιστότοπους.
Keywords
Τυχαία Θέματα