Σε τρεις δόσεις οι αυξήσεις

Σε τρεις δόσεις, τον Ιανουάριο, τον Μάιο και τον Ιούλιο, αναμένεται να γίνουν με τον καινούργιο χρόνο οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με την πρώτη δόση να διαμορφώνεται στο 8%. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας βρίσκεται ήδη στα χέρια του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει ζητήσει παράταση τουλάχιστον κατά ένα χρόνο στην απελευθέρωση των τιμολογίων. Από τον Ιούλιο αναμένεται να

αποφασίζει μόνη της η Επιχείρηση για το ύψος των αυξήσεων.

Ωστόσο η κυβέρνηση ζητεί να απελευθερωθούν τα τιμολόγια από το 2014, με βασικό επιχείρημα την αδυναμία των καταναλωτώννα αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους ακόμα και με τα σημερινά επίπεδατιμών.

Εν τω μεταξύ, το αργότερο έως τη Δευτέρα αναμένονται οι αποφάσεις τουυπ. Περιβάλλοντος για το ποσοστό αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ το επόμενο έτος.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει προτείνει μεσοσταθμική αύξηση 15%, ωστόσο το υπουργείο προσανατολίζεται οι αυξήσεις να είναι γύρω στο 10%.

Όσο για τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια Ι και ΙΙ αφορούν στις φθηνότερες κατά 30% χρεώσεις ρεύματος για τα άτομα με χαμηλό εισόδημα και τους τρίτεκνους και οι χαμηλότερες κατά 35% για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους πολύτεκνους.

Στις συγκεκριμένες κατηγορίες, ισχύει η χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας για τις πρώτες 800 κιλοβατώρες κατανάλωσης.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει εισηγηθεί το όριο των 800 κιλοβατώρων να αυξηθεί στις 1.400 και 1.600 το τετράμηνο, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για την ένταξη στο ΚΟΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα