Η Ρεάλ ισοφάρισε το ρεκόρ της «Μπάρτσα»

Με νέο... σόου του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος κατέγραψε το 23ο χατ-τρικ στην καριέρα του σκοράροντας όλα τα γκολ της ομάδας του στο 3-0 της Ρεάλ απέναντι στη Θέλτα (36΄ πέναλτι, 65΄, 81΄) στο «Μπερναμπέου», για τη 14η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν, η «βασίλισσα» ισοφάρισε το ρεκόρ των 18 συνεχών νικών (σε όλες τις διοργανώσεις) που διατηρούσε η Μπαρτσελόνα από τη σεζόν 2005-2006.

Ο Κάρλο Αντσελότι, που έχει ανανεώσει τη συνεργασία του με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ως το 2017 (η ανακοίνωση θα γίνει στο τέλος του

μήνα ή στις αρχές του 2015), ισοφάρισε από την πλευρά του το ρεκόρ του Φρανκ Ράικαρντ, ο οποίος οδηγούσε από τον πάγκο τους Καταλανούς τότε.

Η Ρεάλ μετρά 11 συνεχείς νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα, 5 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 2 στο Κύπελλο Ισπανίας, ενώ ο Ρονάλντο είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής σε χατ-τρικ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, καθώς με την αποψινή επίδοσή του ξεπέρασε τους θρυλικούς Ντι Στέφανο και Θάρα.

Στους υπόλοιπους σημερινούς αγώνες, με δύο γκολ των Χοσέ Χιμένεθ στο 16ο και Μάριο Μάντζουκιτς στο 53ο λεπτό, η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε με 2-0 από την έδρα της Έλτσε, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής στην πριμέρα ντιβισιόν. Οι «ροχιμπλάνκος» ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης, έχοντας πάντως ένα παιχνίδι περισσότερο από την Μπαρτσελόνα.

Θύμα πολύ μεγάλης έκπληξης έπεσε η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, που ηττήθηκε στο «Σαν Μαμές» 1-0 από την ουραγό Κόρντομπα. Οι Βάσκοι είδαν τον Ναμπίλ Γκιλάς να σκοράρει στο 23΄ το μοναδικό γκολ του αγώνα, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν την πρώτη νίκη στη φετινή πριμέρα ντιβισιόν και έβαλαν «φρένο» στην ανοδική πορεία της Αθλέτικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα