«Μεγαλύτερος κίνδυνος η πολιτική αστάθεια»

«Η χώρα κινδυνεύει μόνο από το κλίμα πολιτικής αστάθειας το οποίο καλλιεργεί η αντιπολίτευση» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωνσταντίνος Σκρέκας, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2015.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη του μεγάλου στόχου της, που είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης, μακρόχρονης ανάπτυξης, η οποία θα βασίζεται πάνω σε μια υγιή επιχειρηματικότητα.

Απαντώντας στον αρμόδιο

για θέματα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη, που υποστήριξε ότι είναι ένας προϋπολογισμός ο οποίος βρίσκεται στον αέρα, αντέτεινε ότι είναι ένας προϋπολογισμός που πατά γερά σε στέρεα βάση, με σύνεση και λογική.

Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ανάπτυξης που είναι ο μόνος τρόπος για την καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα στοιχεία του 2014 δείχνουν ότι έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται η ανεργία, και πρόσθεσε ότι για αυτό και η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες της και αυτή η θετική αλλαγή έρχεται μέσα από πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ακόμη έδωσε έμφαση στην καινοτομία και στην διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, τονίζοντας ότι είναι βασικό μέλημα της κυβέρνησης για αυτό και θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, που ήταν και η αιτία να ακυρωθούν μεγάλες επενδύσεις.

Επίσης έκανε αναφορά και στο νέο ΕΣΠΑ, που ξεπερνά συνολικά όπως είπε, τα 26 δισ. ευρώ τονίζοντας ότι 700 έργα συνολικού προϋπολογισμού τεσσάρων δισ. ευρώ έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ σημείωσε ότι μέσα από το παλιό και το νέο ΕΣΠΑ, θα διατεθούν στην ελληνική οικονομία μέσα στο 2015 περισσότερα από 12 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα