Πεδίο μάχης η Αθήνα

Νέα επεισόδια και πάλι στην πλατεία Εξαρχείων μετά από μισάωρη ανακωχή με τις αστυνομικές δυνάμεις. Κουκουλοφόροι με αστυνομικούς επιδίδονται εκ νέου σε κλεφτοπόλεμο. Νωρίτερα, ευρείας κλίμακας επεισόδια σημειώθηκαν αμέσως μετά τη λήξη της δεύτερης πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στην περιοχή παραμένουν στημένα οδοφράγματα, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τη χρήση χημικών αλλά και από τις φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Στην πλατεία Εξαρχείων και
στις οδούς Στουρνάρη, Σολωμού, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα σημειώθηκαν οι πιο ισχυρές συμπλοκές, όπου αντιεξουσιαστές κατέφυγαν και στις ταράτσες πολυκατοικιών, πετώντας «βροχή» από βόμβες μολότφ. Η αστυνομία έχει μετακινήσει τα ειδικά κανονάκια νερού εναντίον των διαδηλωτών, ενώ έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 100 προσαγωγές.

Σκηνικό έντασης και από την κάτω πλευρά της Ομόνοιας, προς την οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Η ένταση μεταφέρθηκε προς στιγμήν και στην οδό Πατησίων στους δρόμους περιμετρικά από το Πολυτεχνείο όπου αναρχικοί πετούσαν ξύλα πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς που απαντούσαν κάνοντας χρήση κροτίδων κρότου λάμψης.

Εικόνα καταστροφής παρουσιάζει η οδός Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους πορείας περιμετρικά του Συντάγματος άγνωστοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε βιτρίνες καταστημάτων, περίπτερα, στάσεις και φανάρια. Έξω από το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών κουκουλοφόροι έσπασαν μάρμαρα και πέταξαν νεράντζια στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Οι εκδηλώσεις μνήμης έγιναν στη σκιά της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί ο Νίκος Ρωμανός - στενός φίλος του Γρηγορόπουλου.

Φωτορεπορτάζ: Ισίδωρος Ρούσσος

Keywords
Τυχαία Θέματα