Εκρηκτική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

Σε πεδίο μάχης μετετράπη το κέντρο της Αθήνας, μετά τη λήξη της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σε μία έκταση από τους δρόμους κάτω από την πλατεία Ομονοίας έως τα Εξάρχεια, ομάδες κουκουλοφόρων, οι οποίες παρεισέφρησαν στην ουρά της πορείας επιδόθηκαν σε καταστροφές κτιρίων, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Μόλις η πορεία ολοκληρώθηκε και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών
πήγε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, το σκηνικό έντασης μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια και από την κάτω πλευρά της Ομόνοιας, προς την οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Ένταση νωρίτερα και από τους καταληψίες του κτιρίου της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων. Συνολικά για τα επεισόδια στην Αττική, έως τις 10 το βράδυ είχαν προσαχθεί 163 άτομα, πέντε εκ των οποίων συνελήφθησαν.

Στην περιοχή των Εξαρχείων παραμένουν στημένα οδοφράγματα, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τη χρήση χημικών αλλά και από τις φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Η αστυνομία έχει μετακινήσει τα ειδικά κανονάκια νερού εναντίον των διαδηλωτών.

Ένταση και στην οδό Πατησίων στους δρόμους περιμετρικά από το Πολυτεχνείο όπου αναρχικοί πετούσαν νωρίτερα ξύλα πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς που απαντούσαν κάνοντας χρήση κροτίδων κρότου λάμψης.

Εικόνα καταστροφής παρουσιάζει η οδός Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους πορείας περιμετρικά του Συντάγματος άγνωστοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε βιτρίνες καταστημάτων, περίπτερα, στάσεις και φανάρια. Έξω από το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών κουκουλοφόροι έσπασαν μάρμαρα και πέταξαν νεράντζια στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Οι εκδηλώσεις μνήμης έγιναν στη σκιά της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί ο Νίκος Ρωμανός -στενός φίλος του Γρηγορόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα