Η Μ. Κοππά στον ΑΘΗΝΑ984

Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠαΣοΚ, Μαριλένα Κοππά, μίλησε στις 09/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Αυτό που σημαίνει η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα είναι ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση να παραμείνει η Ελλάδα
στο ευρώ, γι' αυτό ακριβώς οργανώνει και αυτή την πολύ υψηλού επιπέδου επίσκεψη.  Από την άλλη πλευρά, είναι τελείως ασαφές εάν πρόκειται να στείλει κάποιο άλλο μήνυμα. Υπάρχουν ωστόσο θέματα ανοιχτά... Αυτό που έχει σημασία για εμένα, από πλευράς της ελληνικής κοινωνίας, είναι ότι η κα  Μέρκελ δεν θα πρέπει να  αρκεστεί στο συμβολισμό, αλλά να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό, ο οποίος δοκιμάζεται με τον τρόπο που δοκιμάζεται.
Δηλαδή, κάτι που να είναι  συγκεκριμένο. Είτε πρόκειται για επιμήκυνση, είτε για διαβεβαίωση σχετικά με τη δόση, η οποία θα δοθεί ακέραια και το χρονοδιάγραμμα... Διότι από ό,τι φαίνεται πάμε πια για τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε ουσιαστικά εξαντλούνται όλα τα αποθέματα από ελληνικής πλευράς. Νομίζω δηλαδή ότι στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν αρκεί ο συμβολισμός, όσο σημαντικός και να είναι. Θέλουμε κάτι συγκεκριμένο. Ένα μήνυμα που να δίνει ελπίδα στον κόσμο, ειδικά τώρα που βρίσκεται μπροστά μας η ψήφιση αυτού του βαρύτατου πακέτου μέτρων. Χωρίς αυτό δε νομίζω ότι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα επίσκεψης...
Πιστεύω ότι η κα Μέρκελ θα παραμείνει στις έως τώρα δηλώσεις της, σχετικά με την αναμενόμενη έκθεση της Τρόικα. Εάν πρόκειται μαζί με άλλους ηγέτες να λάβουν μία πολιτική απόφαση σχετικά με το ελληνικό χρέος, αλλά και γενικότερα για την κρίση της ευρωζώνης, δεν νομίζω ότι θα το κάνει σήμερα από την Αθήνα. Δεν είναι το σωστό μέρος. Δεν είναι εκεί απ' όπου  θα μπορούσε να σταλεί αυτό το μέγα μήνυμα, το οποίο ξεπερνά κατά πολύ την Ελλάδα, καθώς αφορά όλες τις προοπτικές της ευρωζώνης. Εδώ στην Αθήνα η Γερμανίδα Καγκελάριος εκτιμώ ότι θα αρκεστεί σε πιο ειδικά θέματα».

Δημοσιογράφος: Γιατί εκτιμάτε ότι δεν είναι  το σωστό μέρος η Αθήνα;

Μ. Κοππά: «Θεωρώ ότι από τη στιγμή που θα αποσυνδέσουμε το ζήτημα των μέτρων, του πακέτου μάλλον, και της στήριξης από την έκθεση της Τρόικα, θα είναι σαν να δίνει ένα πράσινο φως να μην κλειδώσει ολότελα το πακέτο, κυρίως εν όψει της πολύ δύσκολης ψηφοφορίας στη Βουλή την άλλη εβδομάδα. Θα είναι σαν να έκλεινε το μάτι σε όλους όσοι λένε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Εδώ βρισκόμαστε μέσα σε μια σκληρή διαπραγμάτευση, τα όρια είναι στενά και δεν πιστεύω ότι η κυρία Μέρκελ θα δώσει κανένα δείγμα ότι θέλει οποιαδήποτε μορφή χαλάρωσης, οπουδήποτε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα