Ο Ευ. Αντώναρος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Αντώναρος, μίλησε στις 09/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Η επίσκεψη της κα Μέρκελ στην Αθήνα γίνεται σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο... και για τις δυο πλευρές, γιατί η Καγκελάριος της Γερμανίας δεν επισκέπτεται μια χώρα, αν δεν κρίνει και από τη δική της πλευρά ότι είναι επιβεβλημένο κάτι τέτοιο...».

Δημοσιογράφος:
Ή εξυπηρετούνται κάποιοι στόχοι πολιτικοί, έτσι δεν είναι;

Ευ. Αντώναρος: «Βεβαίως...Αυτό μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά έτσι στηρίζει την προσπάθεια την οποία κάνει η σημερινή κυβέρνηση και την προσπάθεια όλου του ελληνικού λαού, να βγούμε από αυτόν το δαίδαλο, από το τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει, για να δούμε πώς θα πορευτεί  η χώρα. Νομίζω δε, ότι σε αυτές τις 6 - 7 ώρες που θα βρίσκεται  εδώ η Γερμανίδα Καγκελάριος -ασφαλώς είναι ενημερωμένη εκ των προτέρων-, θα έχει την ευκαιρία στις επαφές και με τον  πρωθυπουργό και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας -που και αυτός γνωρίζει την Γερμανία πάρα πολύ καλά-, αλλά και με τους Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες που θα μετάσχουν αργότερα σε μια συνάντηση, να ακούσει ξανά και ίσως με πιο γλαφυρό τρόπο, αυτά που συμβαίνουν σε αυτόν τον τόπο, καθώς και ποια μπορεί να είναι η συμβολή της Γερμανίας, πέρα από το να πιέζει κάθε τόσο...».

Δημοσιογράφος: Εννοείτε το μεγάλο κομμάτι της ανάπτυξης...

Ευ. Αντώναρος: «Το μεγάλο κομμάτι της ανάπτυξης -και το λέω εγώ ως πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ως πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κώστα Καραμανλή πρωθυπουργό-, είναι κάτι που εμείς, αλλά και τα άλλα δύο κόμματα τα οποία μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, το λέμε με ξεκάθαρο τρόπο, θέλουμε την ανάπτυξη. Από την άλλη μεριά, οι Γερμανοί, το είπε και χθες η Άγκελα Μέρκελ, εμείς θέλουμε λίγο αυτό να το παραβλέπουμε. Δηλαδή, μιλάει για τις λεγόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν στη χώρα και οι Γερμανοί έχουν την εντύπωση ότι δεν προχωράνε. Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι η κα Μέρκελ θα θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα