Κύπρος: Επικρίνουν την κυβέρνηση

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, για καθυστέρηση και αναβλητικότητα στη λήψη μέτρων, άσκησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, με αφορμή τις νέες υποβαθμίσεις της Κύπρου και των τριών τραπεζών της από τον οίκο αξιολόγησης Μoody's.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να

βασιστεί σε ρωσικά δάνεια για να βγάλει τις προεδρικές εκλογές και τώρα η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα του κινδύνου στάσης πληρωμών», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος και υποστήριξε ότι η αίτηση για ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης έπρεπε να γίνει πριν από ένα χρόνο.

Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει και καθυστέρηση τριών μηνών για την κατάθεση των αντιπροτάσεων της κυβέρνησης στις προτάσεις της τρόικας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, τόνισε ότι η νέα υποβάθμιση της οικονομίας από τον οίκο Μoody's πρέπει να προβληματίσει όλους.

«Οφείλουμε να καταγράψουμε το σύνολο των παρατηρήσεων και όχι μόνο όσων μας βολεύουν», είπε και πρόσθεσε ότι η αμφισβήτηση που εκφράζει ο οίκος Μoody's για τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά «υπογραμμίζει τον βαθμό, στον οποίο έχει τρωθεί η αξιοπιστία μας διεθνώς».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να προβληματίσουν οι προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι τα χρονικά περιθώρια για την Κύπρο εξαντλούνται.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα