Η Αν. Ασημακοπούλου στον ΑΘΗΝΑ984

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, μίλησε στις 27/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η κοινωνία να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είναι η Χρυσή Αυγή. Και νομίζω ότι το τραγικό αυτό συμβάν έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτή την κατεύθυνση. Σαφώς είμαι υπέρ της σοβαρότητας, της συνεννόησης, του να ενωθούμε όλοι για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής

αλλά και αυτό της βίας και να το καταδικάσουμε ομόφωνα... Κάθε παράταξη έχει τη δική της πολιτική ατζέντα. Θα αποφασίσει ανάλογα με τα δεδομένα, εάν θα χρησιμοποιήσει αυτό το φαινόμενο για πολιτικά οφέλη, για ψηφοθηρικά οφέλη ή εάν θα συμμετάσχει σε κάποια προσπάθεια κοινής αντιμετώπισης. Είτε αυτό λέγεται συζήτηση στη Βουλή, είτε αυτό λέγεται αντιμετώπιση εκλογών στο μέλλον... Θα βοηθούσε να υπάρχει μια ομόφωνη καταδίκη της βίας απ' όπου και αν προέρχεται και σε όποιον και αν απευθύνεται. Εκτιμώ ότι αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -και με προσβάλλει βαθύτατα-, δηλαδή να λένε ότι εμείς υποθάλπουμε φαινόμενα της Χρυσής Αυγής, διότι μας βόλευε... Δηλαδή, τι σχέση έχω εγώ με αυτούς τους ανθρώπους και με αυτό το φαινόμενο;».

Δημοσιογράφος: Στη δική σας επιχειρηματολογία, υπάρχει και ο αντίλογος. Λέει ένας βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. "με προσβάλλει το να μου κουνάνε το χέρι και να μου λένε συνεχώς καταδίκασε τη βία για ζητήματα που είναι αυτονόητα"...

Α. Ασημακοπούλου: «Καμιά φορά χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε και τα αυτονόητα. Δηλαδή καταδίκασε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τη βία στις Σκουριές; Αν διαβάσετε τι λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε κάποια ιστοσελίδα, όπως είναι το "ISKRA", θα δείτε ότι υπάρχουν σοβαρές απόψεις, οι οποίες λένε ακριβώς το αντίθετο. Λένε ότι "δεν μπορούμε να ενδώσουμε σε αυτό. Υπάρχουν διαφορετικά είδη βίας και κάποιες από αυτές τις μορφές να είναι θεμιτές". Το λένε ανοιχτά. Δεν είναι τόσο αυτονόητο. Ας το κάνουν. Εγώ δεν είναι αυτονόητο ότι δεν είμαι νεοναζί; Πρέπει να βγω να το πω; Παρόλα αυτά έχω βγει και το έχω πει. Έχει βγει η Νέα Δημοκρατία και έχει πει "καμία συνεργασία με το νεοναζιστικό μόρφωμα". Λέμε και εμείς τα αυτονόητα...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Οι εκλογές δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο αυτή τη στιγμή. Μπορεί και να ήταν και ό,τι χειρότερο, όσον αφορά στην πορεία που βρισκόμαστε, στο σημείο της διαπραγμάτευσης και γενικότερα δεν θα βοηθούσε στη διεθνή μας αξιοπιστία και εικόνα, ούτε στην σταθερότητα στη χώρα. Σε γενικές γραμμές η απειλή του κ. Μιχαλολιάκου πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Και έτσι θα αντιμετωπιστεί από τον πρωθυπουργό και τη Βουλή. Από εκεί και πέρα θα αναγκαστούμε να κάνουμε αυτά που πρέπει, ανάλογα με τις εξελίξεις. Αλλά κανείς δεν φοβάται. Και μάλιστα μπορεί να ήταν και ωραίο να φύγει από τη Βουλή η Χρυσή Αυγή. Δεν θα με ενοχλούσε καθόλου».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα