Θετική αξιολόγηση του ΕΛΚΕΘΕ

Θετική ήταν η αξιολόγηση του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας-Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αξιολόγησης. H επιτροπή μετέβη στην Κρήτη με σκοπό την αξιολόγηση του ερευνητικού ινστιτούτου στο πλαίσιο του υπό υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Margiben και της χρηματοδότησής του.

Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης, οι δρ. Όρφιου Φλόρες (Πορτογαλία), Ντανιέλε Νταφόντσιο (Ιταλία), Άλαν Ντόμπσον (Ιρλανδία), Μπόγκνταν Ρόκοζ (Πολωνία), επισκέφθηκαν

την Περιφέρεια Κρήτης όπου είχαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του διευθυντή του Ινστιτούτου δρ. Αντώνη Μαγουλά, στελεχών του Ινστιτούτου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Η επιτροπή αναφέρθηκε, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, με τα καλύτερα λόγια στο επιστημονικό και ερευνητικό έργο που παράγει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας- Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη και, όπως τονίστηκε, βασικός στόχος της χρηματοδότησης του προγράμματος Margiben είναι η ανάπτυξη και η αξιοποίηση του ερευνητικού δυναμικού του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας-Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών του ΕΛΚΕΘΕ στο πεδίο της βιοποικιλότητας με σκοπό την παραγωγή καινοτόμων τεχνολογιών και προϊόντων.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, διαβεβαίωσε την Επιτροπή Αξιολόγησης ότι το έργο του Ινστιτούτου συμβάλλει στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κρήτης μέσω της έρευνας και της καινοτομίας και στην υλοποίηση του στρατηγικού μοντέλου ανάπτυξής της, ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στη δημιουργία και λειτουργία από την Περιφέρεια Κρήτης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας, μέσω του οποίου τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού είναι διασυνδεδεμένα με τον πρωτογενή τομέα αλλά και το τουριστικό προϊόν της Κρήτης με στόχο την αξιοποίηση του επιστημονικού τους έργου από την κοινωνία και την επιτάχυνση της περιφερειακής ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα