Διαμαρτυρία Προσκόπων

Ως «ατυχείς» χαρακτηρίζει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων τις αναφορές που «συγκρίνουν τη δράση των Ελλήνων Προσκόπων με τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τονίζει: «Με αφορμή τις πρόσφατες ατυχείς αναφορές στους Έλληνες Προσκόπους σε Μέσα Ενημέρωσης από δημοσιογράφους συγκρίνοντας τη δράση των Προσκόπων με τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής,

θα θέλαμε να επαναλάβουμε την παλιά μας δήλωση και να καλέσουμε Μέσα Ενημέρωσης και δημοσιογράφους να αποφεύγουν την αναφορά στους Έλληνες Προσκόπους. Συγκρίνοντας την καθημερινή τους προσφορά στην Ελληνική κοινωνία, 103 χρόνια τώρα, με τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής».

Επισημαίνει δε ότι στον προσκοπισμό τα μέλη διαπαιδαγωγούνται κατά τρόπο που προάγει τα δημοκρατικά ιδεώδη, καλλιεργείται ο διάλογος και η αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας της κοινωνίας.

«Είμαστε υπερήφανοι που πάνω από 25.000 μέλη της Προσκοπικής Κίνησης σε όλη την Ελλάδα και οι οικογένειές τους, στηρίζουν την προσπάθειά μας, και συνεχίζουν να παίζουν με πάθος το προσκοπικό παιχνίδι, μεγαλώνοντας αυτή την αγκαλιά που λέγεται προσκοπική οικογένεια και κρατώντας την ανοιχτή για όλα τα παιδιά και τους νέους, με οδηγό τα νεανικά χαμόγελα και καταφύγιο το ταξίδι στην περιπέτεια και τη δράση» καταλήγει η ανακοίνωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα