Ευρωπαϊκή Ημέρα Καταναλωτή στη Θεσσαλονίκη

Την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καταναλωτή, στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει αύριο, στο νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης επί της Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου 1, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (E.O.K.E.) σε συνεργασία με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.).

Αυτή η ετήσια διάσκεψη, την οποία η Ε.Ο.Κ.Ε. διοργανώνει, από το 1999, επικεντρώνεται σε διάφορα προβλήματα,
σχετικά με την πολιτική καταναλωτών. Η διοργάνωση του 2014 θα είναι αφιερωμένη, στο εξής θέμα: «Προστασία των καταναλωτών και κοινωνική ένταξη σε περιόδους κρίσης».

Ακόμη και σε περιόδους κρίσης, οι καταναλωτές έχουν δικαιώματα. Τα δικαιώματα αυτά έχουν νομικά δεσμευτική ισχύ και ακόμη και μια μακροχρόνια κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ως δικαιολογία, για τη μη τήρησή τους. Ποιες είναι οι προκλήσεις, που τίθενται, ενώπιον των φορέων χάραξης της πολιτικής, στον τομέα της προστασίας των καταναλωτών;
Οι φορείς, που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή των εν λόγω δικαιωμάτων, είναι επαρκώς αποτελεσματικοί, ή μήπως τα δικαιώματα των καταναλωτών αντιπροσωπεύουν, απλώς, ένα όραμα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία; Πώς μπορεί να καταπολεμηθεί η υπερχρέωση και ο οικονομικός αποκλεισμός;

Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα, που θα τεθούν, στην εν λόγω διάσκεψη. Μόλις δύο μήνες, πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, οι ενδιαφερόμενοι φορείς της Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν βασικά ζητήματα της πολιτικής, υπέρ των καταναλωτών, με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των οργάνων της Ε.Ε.

Tο σχέδιο προγράμματος της διάσκεψης, βρίσκεται στη διεύθυνση: http://bit.ly/1edvN8q. Προβλέπεται ταυτόχρονη διερμηνεία από/προς τα ελληνικά.

Όσοι καταναλωτές επιθυμούν να συμμετάσχουν, σε αυτή την εκδήλωση, μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας το έντυπο εγγραφής με λατινικούς χαρακτήρες. Επισημαίνεται ότι η προγενέστερη εγγραφή είναι υποχρεωτική. Λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων θέσεων, στην αίθουσα συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν, βάσει της αρχής της «κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησης του προηγηθέντος».
Keywords
Τυχαία Θέματα