Νέα συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ

Με τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας το απόγευμα θα συνεχιστούν στο υπουργείο Οικονομικών οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, στη σκιά των νέων ενστάσεων της τρόικας για το ύψος του κοινωνικού μερίσματος και πού θα διανεμηθεί αλλά και με σειρά ζητημάτων να παραμένων ανοιχτά. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις δεσμεύσεις του για διανομή του πλεονάσματος ωστόσο την ίδια ώρα ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στέλνει τελεσίγραφο

πως εάν η Ελλάδα δεν κάνει όσα έχουν συμφωνηθεί δεν θα εκταμιευθεί η δόση. Μάλιστα δήλωσε δήλωσε χαρακτηριστικά «μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να δώσουμε οικονομική βοήθεια με το ζόρι, εάν κάποιος δεν την θέλει».

Στο τελευταίο Eurogroup διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί» είπε ο κ. Σόμπλε. «Γνωρίζω ότι δεν είναι απλά τα πράγματα στην Ελλάδα (εκλογές). Ο κ. Σόιμπλε αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν η Ελλάδα χρειάζεται και τρίτο πακέτο βοήθειας.

Εν τω μεταξύ, στην παραδοχή ότι τα προγράμματα της τρόικας «προφανώς» δεν ήταν τέλεια προχώρησε από την Λισσαβόνα ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πολ Τόμσεν, ενώ απέφυγε να αναφερθεί απευθείας στο ελληνικό πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα