Στην Ιεράπετρα το «Baris»

Σε ασφαλές αγκυροβόλιο της Ιεράπετρας βρίσκεται πλέον το φορτηγό πλοίο με τους 700 μετανάστες που έπλεε ακυβέρνητο ανοιχτά της Κρήτης. Γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ εξετάζουν τους επιβαίνοντες. Μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις οι μετανάστες θα οδηγηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Ιεράπαετρας

Το πλοίο ρυμουλκείται από τη φρεγάτα «Ύδρα». Οι παράτυποι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν με μικρά σκάφη και λάντζες στο λιμάνι της Ιεράπετρας και από εκεί στο κλειστό

Γυμναστήριο «Μάρκος Φωνιαδάκης», όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Την Τετάρτη ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προσέγγισε το πλοίο και παρέλαβε 34χρονη έγκυο, την οποία μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η γυναίκα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης και παρουσίασε σημάδια εξάντλησης αλλά και αιμορραγίας. Οι ίδιοι οι μετανάστες ζήτησαν από τους άνδρες της φρεγάτας «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού να συνδράμουν για να βοηθήσουν την γυναίκα. Οι γιατροί – παίρνοντας κάθε μέτρο προφύλαξης – της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξετάσεις για να δουν ακριβώς σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Η έγκυος γυναίκα – που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι 34 ετών περίπου και πιθανότατα η χώρα προέλευσής της είναι το Ιράκ – νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένη μονάδα.

Στο ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο έχει κατέβει ένας εκ των διασωστών του ελικοπτέρου Super Puma, με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών.

Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ενώ στην Ιεράπετρα βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό των προσπαθειών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, εκτός από τους μετανάστες στο πλοίο βρίσκονται επίσης ένοπλοι.

Την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης διάσωσης εξέφρασε από το Στρασβούργο ο αρμόδιος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλη χώρα που αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα, δεν θα πρέπει να αισθάνεται μόνη. Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της και αλληλέγγυα θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια» δήλωσε.

Πηγή: in.gr. cretapost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα