Χάος από τις έντονες βροχοπτώσεις

Περίπου 500 κλήσεις για βοήθεια έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το μεσημέρι, λόγω των προβλημάτων από την έντονη βροχόπτωση. Iδιαίτερα προβλήματα παρατηρούνται κυρίως στα δυτικά προάστια, όπου δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν λόγω του μεγάλου όγκου υδάτων. Αυτή την ώρα, συνεργεία της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Αττικής, με μηχανήματα άντλησης υδάτων και μηχανήματα για διάνοιξη ρεμάτων, επιχειρούν στις περιοχές Περιστέρι, Ίλιον, Καματερό, Αιγάλεω, Πέραμα, Φυλή, Αχαρνές και Χαϊδάρι.

Στη λεωφ. Θηβών πλημμύρισε διώροφο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ, όπου ήταν σταθμευμένα δεκάδες αυτοκίνητα.

Νωρίτερα στην οδό Κύπρου στο Μενίδι, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τρία άτομα μέσα από ένα αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά ρέματος.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 65 οχήματα, αλλά όπως επισημαίνουν από την Πυροσβεστική θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να αποκασταθούν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με την τροχαία, τα σοβαρότερα κυκλοφοριακά προβλήματα εντοπίζονται πλέον, στον Κηφισό, στη Θηβών και στην άνοδο της Συγγρού Φιξ.

Σε ισχύ μερικό απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων. Τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών μεταξύ Πειραιά -Ρέντη ενώ η αμαξοστοιχία IC 58 με αναχώρηση 16.18 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη έχει καθυστέρηση στο Μενίδι 1 ώρα και 40 λεπτά λόγω των πλημμυρών στις Αχαρνές. Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία στη γραμμή Διακοφτό- Καλαβρυτα.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες θα μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι, όπου θα προεδρεύσει σύσκεψης όπου θα εκτιμηθεί η κατάσταση από τις σημερινές πλημμύρες σε περιοχές της Αττικής και θα τεθούν οι προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η έντονη νεροποντή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος αποδοκιμάστηκε στο Περιστέρι, όπου μετέβη, από ομάδα κατοίκων της περιοχής.

Τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες επισκέπτεται από το απόγευμα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία, σε δηλώσεις της εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση βοήθεια που προσέφερε στους κατοίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα