Συγκεντρώσεις στο κέντρο

Έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου βρίσκονται αυτή την ώρα μέλη της ΓΣΕΒΕΕ, που διαδηλώνουν για τα οικονομικά προβλήματα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.Το προεδρείο της Γενικής Συνομοσποδνίας συναντήθηκε με τη διοικήτρια του ΟΑΕΕ, προκειμένου να της γνωστοποιήσει τα προβλήματα του κλάδου, ωστόσο η κ. Κωτίδου δήλωσε «αναρμόδια» και τους παρέπεμψε στον υπουργό Εργασίας.
Οι συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο διαμαρτύρονται

για τα προβλήματα του ασφαλιστικού τους φορέα.
Τα βασικά αιτήματά τους είναι: Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα, ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ασφαλισμένους έως ότου ξεπεραστεί η κρίση και πάγωμα των παλαιών οφειλών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014.

Εν τω μεταξύ, χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα 12.30 με τρεις και μισή, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Παράσταση διαμαρτυρίας από σωματεία και συνδικαλιστές στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις 2 μμ.
Την ίδια ώρα, συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και την απεργία τους.

Αναβρασμός και στα λιμάνια. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας 12 με 7μμ, αντιδρώντας στο «ξεπούλημα», όπως υποστηρίζουν, των λιμανιών και συγκέντρωση στις 12.30 στον Πειραιά, έξω από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων.

Υπολειτουργούν αύριο και μεθαύριο οι εφορίες, λόγω απεργίας των εργαζομένων.

Διαμαρτυρία ΓΣΕΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν μέλη της ΓΣΕΒΕΕ, μετά από κάλεσμα της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης.

Βασικά αιτήματα των διαμαρτυρομένων αποτελούν η αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, η αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ασφαλισμένους έως ότου ξεπεραστεί η κρίση, την ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ και το πάγωμα των παλαιών οφειλών,τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα