Θα ζητήσει παράταση για την κινητικότητα

Επιβεβαίωσε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει παράταση για την υλοποίηση της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων από το στενό δημόσιο τομέα. Προσερχόμενος στο υπουργείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, δηλώνοντας ότι στόχος είναι «να εξασφαλιστεί χρονική άνεση για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια».
Παράταση στο μέτρο της διαθεσιμότητας για τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους, αναμένεται να ζητήσει την επόμενη εβδομάδα από την τρόικα, ο νέος υπουργός

Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επεξεργαστεί το όλο εγχείρημα, που δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει έως την 1η Ιουλίου που λήγει η σχετική προθεσμία.

Η δεξαμενή μέσα από την οποία θα αναζητηθούν οι 12500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, είναι από τους τομείς της παιδείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εν τω μεταξύ, θέμα των επόμενων ημερών και η σύσταση του μεταβατικού σχήματος που θα επαναφέρει στον αέρα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, την ώρα που οι εργαζόμενοι με εξώδικό τους χαρακτηρίζουν παράνομες τις απολύσεις τους. Ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι εργάζεται με πρώτο στόχο να φύγει το «μαύρο» και ότι η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση «θα βγει στον αέρα» σε περίπου τρεις μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα