Συναντήσεις Σαμαρά για TAP - Cosco

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν για το αν τελικώς επιλέχθηκε ο αγωγός ΤΑΡ, που θα διέρχεται από την Ελλάδα, για να διοχετεύσει όλη την Ευρώπη με αζερικό αέριο, ή αν προκρίνεται ο ανταγωνιστικός Nabucco. Οι επίσημες ανακοινώσεις για την επιλογή του αγωγού αναμένονται την Παρασκευή, ενώ οι έως

τώρα πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο TAP έχει το προβάδισμα. Στις 6.30μμ το θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή για την υπογραφή της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας για τον ΤΑP, η οποία αποτελεί το τελικό στάδιο για την υποστήριξη του αγωγού στη διαδικασία επιλογής.

Ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συναντήσεις με τον ισχυρό άνδρα της Cosco, Captain Wei Jiafu, για νέες επενδύσεις των Κινέζων, με αφορμή και τα εγκαίνια στις 6 το απόγευμα, στο Νέο Ικόνιο, των εγκαταστάσεων της προβλήτας 3, καθώς και με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, οι οποίοι θα τον ενημερώσουν για το σχέδιό τους να συστήσουν κοινή εταιρία όσον αφορά τη χρήση κεραιών και υποδμών δικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα