Διακινούσε απομιμήσεις χάπια Viagra

Ανώνυμα και δυνητικά επικίνδυνα γενόσημα, τύπου «Βιάγκρα», που λαμβάνονται από άνδρες με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, διαφήμιζε και προωθούσε προς πώληση, μέσω ηλεκτρονικού "καταστήματος" (e-shop) ιδιοκτησίας του, 35χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Ύστερααπό αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν καικατασχέθηκαν συνολικά 366 δισκία, τα οποία, όπως επιβεβαιώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων

(ΕΟΦ), δεν είναι εγκεκριμένα για κυκλοφορία στην Ελλάδα.

Σε βάρος του 35χρονουσχηματίστηκε δικογραφία, για παράνομη διακίνηση και διάθεση μέσω διαδικτύου, φαρμακευτικών προϊόντων μη εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ.

Όπωςαναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησεύστερα από καταγγελία και στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αστυνομικοίτης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακολούθησαν τα ψηφιακά ίχνη του 35χρονου και διαπίστωσαν ότι ο κατηγορούμενος διαφήμιζε μέσω Ίντερνετ και προωθούσε από το ηλεκτρονικό "κατάστημα" γενόσημα φάρμακα, προέλευσης κατά βάση, από ασιατικές χώρες, που δήθεν ενισχύουν την ανδρική στυτική δυσλειτουργία.

Στηνανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ακόμα, ότι τα επίμαχα δισκία θα αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία του κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ παράλληλα θα διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα