Ο Μοσκοβισί θα προστατεύσει τον Καϊζάκ

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισίυπεραμύνθηκε εκ νέου σήμερα της στάσης του να προστατεύσει τον πρώην υπουργό Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ, ενώ οι πρόεδροι των επιτροπών οικονομικών του Κοινοβουλίου αποφάσισαν να μεταβούν στο Μπερσί για να κάνουν έρευνες για το θέμα αυτό.

Χαρακτηρίζονταςτον εαυτό του "έντιμο υπουργό" ο Μοσκοβισί διαβεβαίωσε ότι "δεν υπάρχειτίποτα να του προσάψουν", κατά τη διάρκεια μιας συνόδου για την υποβολή ερωτήσεων στη Γερουσία.

Αναφερότανσε άρθρο του εβδομαδιαίου περιοδικού της δεξιάς Valeurs actuelles, το οποίο τον

κατηγόρησε ότι γνώριζε ήδη από τον Δεκέμβριο ότι ο υπουργός Προϋπολογισμού διατηρούσε ένα μυστικό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία.

Σύμφωναμε το περιοδικό, ο υπουργός Οικονομίας γνώριζε χάρη σε έρευνα η οποία διεξήχθη στην Ελβετία από τις φορολογικές αρχές κατά τα πρώτα στάδια τηςυπόθεσης.

"Οι φορολογικές αρχές δεν έκαναν ποτέ καμία έρευνα στην ελβετική επικράτεια, σε αντίθεση με τους ψευδείς ισχυρισμούς του Valeurs actuelles, ούτε κατά μείζονα λόγο "πραγματοποίησαν μυστική αποστολή στην Ελβετία για να επαληθεύσουν τις πληροφορίες του Mediapart", του ιστότοπου που βρίσκεται πίσω από την αποκάλυψη του μυστικού λογαριασμού του Ζερόμ Καϊζάκ, τόνισε ο Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο υπουργός θα υποβάλλει αγωγή κατά του περιοδικού.

Ο-επίσης κατηγορούμενος από το περιοδικό- Γενικός Διευθυντής των Δημόσιων Οικονομικών, Μπρινό Μπεζάρ, αρνήθηκε επίσης κάθε διάβημα που δεν θα ήταν "σύμφωνο με το δίκαιο και την τρέχουσα πρακτική".

Τηνίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εθνοσυνέλευσης Ζιλ Καρέζ (UMP, αντιπολίτευση) ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να συναντηθεί μετον ομόλογό του στη Γερουσία Φιλίπ Μαρινί, μέλος του ίδιου κόμματος, στο Μπερσί "για να επαληθεύσει τις πληροφορίες" του Valeurs actuelles.

ΣτηΓαλλία, οι πρόεδροι των επιτροπών Οικονομικών και οι εισηγητές του προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου μπορούν να έχουν πρόσβαση στα επίσημα έγγραφα των φορολογικών αρχών, περιλαμβανομένων εκείνων που έχουν διαβαθμιστεί εμπιστευτικά ή ακόμη και απόρρητα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα