Δε «φρενάρει» ΗΠΑ, Γαλλία το βρετανικό «όχι»

Εμμένουν Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Συρίας, λίγες ώρες μετά την απροσδόκητη έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων που αποκλείει τη συμμετοχή της Βρετανίας σε στρατιωτική δράση κατά του καθεστώτος Άσαντ. Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα «θα καθορισθεί
από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος μετά τη διαμόρφωση των νέων δεδομένων στο Λονδίνο. Την ίδια ώρα, o Γάλλος πρόεδρος Φρανουσά Ολάντ δήλωσε οτι η απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου δεν θα επηρεάσει την βούληση της Γαλλίας να ενεργήσει για να τιμωρηθεί η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Άσαντ, η οποία -όπως είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde- δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη.

«Η εξακρίβωση της αλήθειας θα πρέπει να αποτελέσει προϋπόθεση για την ανάληψη οποιασδήποτε δράσης κατά της Συρίας», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του.
Keywords
Τυχαία Θέματα