Απαγχονισμό δείχνει η αυτοψία

Σε απαγχονισμό παραπέμπουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας που διενεργήθηκε στη σορό του Ρώσου μεγιστάνα, Μπόρις Μπερεζόφσκι, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία.

«Μια αυτοψία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο πτώμα του 67χρονου Ρώσου υπηκόου Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το Σάββατο στο σπίτι του στο Άσκοτ (νότια Αγγλία)», αναφέρεται σε σχετική δήλωση της αστυνομίας.

«Τα αποτελέσματα της αυτοψίας που διενεργήθηκαν από έναν παθολόγο του υπουργείου Εσωτερικών αποκάλυψαν ότι τα αίτια του θανάτου σχετίζονται με απαγχονισμό. Το θύμα δεν είχε

σημάδια πάλης πριν από το θάνατό του», προστίθεται στη σχετική αστυνομική δήλωση.

Ορισμένοι συγγενείς του Μπερεζόφσκι ανέφεραν πως βρισκόταν σε καταθλιπτική κατάσταση, όμως την πιθανότητα αυτοκτονίας απέκλεισαν φίλοι του.


Ο ρωσικός Τύπος επικαλούμενος ειδικούς ή πολιτικούς αναλυτές αναφέρεται σε όλες τις πιθανότητας, ακόμα και την δολοφονία του από το ΜΙ5 ή τον σκηνοθετημένο θάνατό του.


Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τόνιζαν την Κυριακή πως ο Μπερεζόφσκι είχε γλιτώσει από δύο απόπειρες δολοφονίας, η μια από αυτές στη Ρωσία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του.


Ο Μπερεζόφσκι τα τελευταία χρόνια είδε την περιουσία του να μειώνεται σημαντικά, μετά την δικαστική διαμάχη με την δεύτερη σύζυγό του Γκαλίνα, που του κόστισε 100 εκατομμύρια στερλίνες, αλλά και αυτή με τον Ρομάν Αμπραμόβιτς στον οποίο κατέβαλε τρία δισεκατομμύρια στερλίνες.


Ο Μπερεζόφσκι, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ρώσους επιχειρηματίες και μέλος της ομάδας των αυτοεξόριστων πολέμιων του Πούτιν στο Λονδίνο και είχε σχέσεις με τον πρώην μυστικό πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο-ο οποίος πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο, μια ραδιενεργή ουσία, το 2006.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα