«Θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες»

Τον διορισμό ειδικών ανακριτών για την αναζήτηση ευθυνών σχετικά με την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα προανήγγειλε στο χθεσινοβραδινό του διάγγελμα ο Κύπριος Πρόεδρος. Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη συμφωνία στο Eurogroup «οδυνηρή, αλλά την καλύτερη δυνατή». Εξάλλου, ο κ. Αναστασιάδης, διευκρίνισε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου θα εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα στις οικονομικές συναλλαγές, μέτρα που -όπως είπε- θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα

και θα χαλαρώσουν σταδιακά. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεσμεύθηκε, τέλος, για τη στήριξη των Ταμείων Πρόνοιας των τραπεζών που πλήττονται.

Την ίδια ώρα, έως και το 40% αναμένεται να φθάσει το κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ έως την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστές όλες οι Τράπεζες στην Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της κυπριακής Βουλής, Νικόλας Παπαδόπουλος, επανέλαβε, μιλώντας την Τρίτη στο MEGA, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από το ευρώ, μετά από τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

«Όλα είναι στο τραπέζι πλέον με τη συμπεριφορά που δεχτήκαμε από τους ευρωπαίους εταίρους μας. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν δείχνει ότι δεν εφαρμόζονται οι ίδιοι κανόνες για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα