Kλειστές έως και αύριο οι τράπεζες στην Κύπρο

«Για την εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος, ο υπουργός Οικονομικών έχει αποφασίσει μετά από εισήγηση του Διοικητή της ΚΤΚ, όπως όλες οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 περιλαμβανομένης».

Όλες οι τράπεζες της χώρας, οι οποίες έκλεισαν στις 16 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων και των δύο μεγαλύτερων, της Τράπεζας

Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας, θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν την Πέμπτη αντί της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Νωρίτερα η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου είχε ανακοινώσει ότι όλες οι τράπεζες, εκτός από τα δύο πιο σημαντικά πιστωτικά ιδρύματα- την Τράπεζα Κύπρου και την Λαϊκή Τράπεζα-, θα επαναλειτουργούσαν την Τρίτη, κάτι που τελικά αναθεωρήθηκε.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς τη Δευτέρα, προβλέπει «επώδυνες αποφάσεις για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία», δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, υποσχόμενος ότι το νησί της Μεσογείου «θα σταθεί και πάλι στα πόδια του».

Keywords
Τυχαία Θέματα