Ανακάμπτει ο πρόεδρος Τσάβες

Ο πρόεδρος της ΒενεζουέλαςΟύγκο Τσάβες ανακάμπτει «ικανοποιητικά»από τη χειρουργική επέμβαση του πουυποβλήθηκε την περασμένη Τρίτη στηνΑβάνα για να αντιμετωπιστεί ο καρκίνοςαπό τον οποίο πάσχει δήλωσε την Παρασκευήο υπουργός Πληροφοριών και Επικοινωνίαςτης Βενεζουέλας, Ερνέστο Βιλέγκας.

«Η ανάκαμψη είναι αργήαλλά προοδευτική», είπε ο εκ των στενώνσυνεργατών του Τσάβες.

Ο Βιλέγκας πρόσθεσεότι

ο πρόεδρος, που ήδη επικοινώνησε μεσυγγενικά του πρόσωπα, ανταποκρίνεταιστη θεραπεία και στέλνει χαιρετισμούςστο λαό της Βενεζουέλας.

Οι πολίτες της χώραςψηφίζουν την Κυριακή για να εκλέξουνκυβερνήτες και τα κοινοβούλια των 23ομόσπονδων κρατιδίων. Η κατάσταση τηςυγείας του 58χρονου Τσάβες, έδωσε αφορμήγια διάφορα σενάρια, καθώς η ανάρρωσητου θα χρειαστεί αρκετό χρόνο λόγω των«επιπλοκών» κατά τη διάρκεια τηςεπέμβασης αλλά και της ασθένειας.

Ο στόχος του κυβερνώντοςΣοσιαλιστικού κόμματος είναι ναεπιβεβαιώσει τη νίκη του Ούγκο Τσάβεςστις 7 Οκτωβρίου στις προεδρικές εκλογέςόταν και κατέκτησε το 55% των ψήφων. Πλέοντο κόμμα του Τσάβες, θέλει να επεκτείνειτον πολιτικό του έλεγχο και στο τοπικόπεριφερειακό επίπεδο, επικρατώνταςστις πλούσιες και πυκνοκατοικημένεςεπαρχίες της Ζούλια στα βορειοδυτικάκαι της Μιράντα στα βόρεια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα