Μακελειό σε σχολείο

Οι μαθητές μιας ολόκληρης τάξης αγνοούνται μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας ένοπλος σε πρωτοβάθμιο σχολείο στο Κονέκτικατ, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους της περιοχής.

Σύμφωναμε το τηλεοπτικό κανάλι CBS τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 18 παιδιά, σκοτώθηκαν από τα πυρά του αγνώστου στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ του Νιούταουν. Η εφημερίδα Hartford Courant ανέφερε ότι πολλοί από τους πυροβολισμούς σημειώθηκαν μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου.

Μεταξύ των νεκρών είναι επίσης ο διευθυντής

του σχολείου, ο σχολικός ψυχολόγος και η μητέρα του δράστη που ήταν δασκάλα στο σχολείο. Ο μακελάρης πριν μεταβεί εκεί, σκότωσε στο σπίτι του στο Νιού Τζέρσεϊ, τον πατέρα του!

Οδράστης βρέθηκε νεκρός όμως ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες έκαναν λόγο και για έναν δεύτερο ένοπλο. Ο πρώτος φέρεται να ήταν ηλικίας 24 ετών. Ήτανοπλισμένος με τέσσερα όπλα και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, σύμφωνα με το κανάλι WABC.

Στο σχολείο Σάντι Χουκ φοιτούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

"Είναιφοβερό", είπε μια μητέρα, η Μπράντα Λεμπίνσκι, που έσπευσε στο σχολείο όπου φοιτά η μικρή κόρη της. "Όλοι ήταν σε κατάσταση υστερίας, γονείς, μαθητές. Έβγαιναν από το σχολείο παιδιά μέσα στα αίματα. Δεν ξέρω αν τα είχαν πυροβολήσει αλλά ήταν ματωμένα", πρόσθεσε.

Στα βίντεο που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται περιπολικά και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο. "Τα πράγματα είναι άσχημα" δήλωσεστο πρακτορείο Ρόιτερς ένας αξιωματούχος της Πολιτείας που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Τα αίτια του μακελειού παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Σύμφωναμε την Λεμπίνσκι, μια άλλη μητέρα που βρισκόταν στο σχολείο την ώρα πουξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, της είπε ότι ένας "μασκοφόρος" μπήκε στο γραφείο του διευθυντή και μάλλον τον πυροβόλησε. Ο δάσκαλος στην τάξη όπου φοιτά η κόρη της Λεμπίνσκι "κλείδωσε αμέσως την πόρτα και έβαλε όλατα παιδιά στη γωνία της αίθουσας".

Ένα κορίτσι που μίλησε στο NBCπεριέγραψε ότι άκουσε επτά δυνατούς κρότους ενώ βρισκόταν στο γυμναστήριο. Τα άλλα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και οι δάσκαλοι τα πήγαν σε ένα διπλανό γραφείο. "Ένας αστυνομικός μπήκε και μας είπε να τρέξουμεέξω και αυτό κάναμε", πρόσθεσε το κορίτσι.

Το Νιούτον είναι μια πόλη 27.000 κατοίκων στην κομητεία Φέρφιλντ. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χάρτφορντ και 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούτον στο Κονέκτικατ βρέθηκε νεκρός εντός του κτιρίου, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Πολ Βανς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Βανς έκανε λόγο για "πολλούς νεκρούς, μαθητές και εκπαιδευτικούς", χωρίς να δώσει όμως ακριβή στοιχεία. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο μακελειό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 18 ήταν παιδιά.

"Ο δράστης σκοτώθηκε μέσα στο κτίριο", είπε ο εκπρόσωπος. Είναι αδιευκρίνιστο αν ο ένοπλος έθεσε τέλοςστη ζωή του ή αν πυροβολήθηκε από αστυνομικούς. Ο Βανς είπε ότι οι αρχές ενδιαφέρονται πλέον να φτιάξουν το ψυχολογικό προφίλ του και να καταλάβουν γιατί προχώρησε στην πράξη αυτή.

Η τοπική αστυνομία ειδοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9:30 το πρωί, τοπική ώρα και με τη σειρά της ζήτησε αμέσως βοήθεια από τις πολιτειακές αρχές για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. "Πρωταρχικός στόχος μας ήταν να εκκενώσουμεγρήγορα και αποτελεσματικά το κτίριο από τους μαθητές και το προσωπικό.Το σχολείο ερευνήθηκε εξονυχιστικά", πρόσθεσε.

Ενημώνεται συνεχώς για το τραγικό συμβάν ο πρόεδρος Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με τον διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) Ρόμπερτ Μίλερ και τον κυβερνήτη του Κονέκτικατ Νταν Μαλόι προκειμένου να ενημερωθεί για το μακελειό που σημειώθηκε στο σχολείο του Νιούτον και για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα και τις οικογένειές τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Οι νεκροί από τα πυρά του ενόπλου ανέρχονται στους 27. Ο ύποπτος, ένας 24χρονος που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, βρέθηκε νεκρός. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του καναλιού CBS αστυνομικοί συνέλαβαν και κρατούν έναν άνδρα που εντοπίστηκε στο δάσος κοντά στο σχολείο και ο οποίος φορούσε παντελόνι παραλλαγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα