Ακρόπολη από Lego

Όσοι τυχεροί βρεθούν από αύριο στο Μουσείο Νίκολσον στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την Ακρόπολη της Αρχαίας Αθήνας με τον Παρθενώνα, τον ναό της Αθηνάς Νίκης και το μικρότερο ναό του Ερεχθείου κατασκευασμένα από αστραφτερά λευκά τούβλα.

Μάλιστα αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά θα δει μία παράσταση του Οιδίποδα, με τον τραγικό βασιλιά να βγάζει τα μάτια του με σπαθί, πιτσιλιές από αίμα στο κατάλευκο

πάτωμα και τους θεατές να παρακολουθούν αποσβολωμένοι.

«Είναι μια παράσταση "Οιδίπους Τύραννος"», εξηγεί ο Michael Turner, έφορος του μουσείου και προσθέτει «είναι η τέλεια εμφάνιση για το Θέατρο του Διονύσου και το κοινό μοιάζει να περνά θαυμάσια».

Κι όλα αυτά κατασκευασμένα με 120.000 τουβλάκια Lego από τον πιστοποιημένο από τη Lego κατασκευαστή Ryan McNaught, ο οποίος εργάστηκε 300 ώρες για το δημιούργημά του.

«Το μοντέλο είναι όσο πιο κοντά στο πραγματικό Ακρόπολη, όπως θα μπορούσα να το κάνω» δήλωσε ο McNaught, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ένα αρχιτεκτονικό μοντέλο κλίμακας αλλά μια αναπαράσταση.

Σε αυτή την Ακρόπολη από Lego, υπάρχουν ιστορικά ακριβείς λεπτομέρειες αλλά και κάποιες άλλες που θα κάνουν τους επισκέπτες του μουσείου να χαμογελάσουν. Σε ένα θέατρο ο Θησέας ακολουθεί το μίτο της Αριάδνης στον λαβύρινθο, στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού ο Έλτον Τζον δίνει συναυλία, ενώ ο Λόρδος Έλγιν και η παρέα του κλέβουν τα Μάρμαρα υπό το βλέμμα του Σίγκμουντ Φρόιντ. Την εμφάνισή τους κάνουν επίσης ο Γκάνταλφ από τον Άρχοντα τον Δαχτυλιδιών καθώς και ο Αυστραλός φυγάς Τόνι Μόκμπελ που συνελήφθη στην Αθήνα το 2008.

Το Μουσείο Nicholson στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, είναι το μεγαλύτερο μουσείο Αρχαιοτήτων στην Αυστραλία και έχει τη φήμη πρωτοποριακού Μουσείου. Πέρυσι, περισσότεροι από 90.000 επισκέπτες είδαν στο Νίκολσον το αρχαίο Κολοσσαίο κατασκευασμένο από τουβλάκια Lego, ενώ για τον επόμενο χρόνο το μουσείο σχεδιάζει μία Πομπηία από Lego.

ΠΗΓΗ: www.smh.com.au

Keywords
Τυχαία Θέματα