Ο βελονισμός είναι βάλσαμο στον πόνο

Ακόμη μια έρευνα επιβεβαιώνει τις θετικές ιδιότητες του βελονισμού στην ανακούφιση του πόνου, καθώς το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης έδειξε ότι η άσκηση πίεσης σε ένα συγκεκριμένο σημείο του χεριού αμβλύνει τον πόνο και κυρίως τον πονοκέφαλο και τον πονόδοντο!

Βάσει της κινεζικής ιατρικής το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στο σαρκώδες σημείο ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη, στο πάνω μέρος του χεριού.

Η ονομασία του είναι hegu και είναι ένα από τα 300 σημεία που χρησιμοποιούνται στον βελονισμό εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Όπως είπε στη Wall Street Journal ο John C. Reed, διευθυντής του τμήματος υπηρεσιών για τους νοσηλευόμενους στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βαλτιμόρης, η ανακούφιση του πόνου προφανώς γίνεται μέσω των ενδορφινών, οι οποίες αποτελούν φυσικό παυσίπονο. Προκειμένου όμως να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, πρέπει να ασκηθεί πίεση διάρκειας ενός ή δύο λεπτών στο συγκεκριμένο σημείο του ενός ή του άλλου χεριού, ενώ η μείωση του πόνου γίνεται αισθητή έπειτα από διάστημα 20 – 40 λεπτών. Για να βεβαιωθεί μάλιστα κάποιος ότι πιέζει το σωστό σημείο, θα πρέπει να αισθανθεί πόνο μεγαλύτερο από τον πόνο της πίεσης.

Πηγή: greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα