Αυτοβιογραφία του Χρ. Τσιόλκα

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου κυκλοφορεί σε Αυστραλία και ΗΠΑ (σύντομα σε Βρετανία και Ελλάδα) η αγγλική έκδοση του τελευταίου βιβλίου του πανεπιστημιακού και συγγραφέα Δρα Γιάννη Βασιλακάκου Christos Tsiolkas: The Untold Story - His Life And Work («Χρήστος Τσιόλκας: Η Αποσιωπημένη Ιστορία - η ζωή και το έργο του») από τον αυστραλιανό εκδοτικό οίκο Connor Court Publishing.

Πρόκειται για την πρώτη βιογραφία-μελέτη, την πρώτη

εμπεριστατωμένη εξέταση της ζωής, αλλά και του έργου ενός από τους πιο δημοφιλείς και πολυσυζητημένους Ελληνοαυστραλούς μυθιστοριογράφους. (Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με μια έρευνα, ο Χρ. Τσιόλκας ανήκει ανάμεσα στις 25 πιο γνωστές προσωπικότητες της Αυστραλίας που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στην κοινή γνώμη).

Από τα πρώτα του χρόνια ως βιοπαλαιστής συγγραφέας, έως την σημερινή παγκόσμια αναγνώριση, η ακαταμάχητη άγνωστη ιστορία του Τσιόλκα έρχεται, στο φως. O επίμαχος και πολυσυζητημένος Ελληνοαυστραλός συγγραφέας, μιλάει ειλικρινά κι εκ βαθέων για όλα: την πολυτάραχη ζωή του (τα παιδικά χρόνια, την εφηβεία και την ενήλικη ζωή του) καθώς και για πολυαγαπημένα και σημαντικά γι' αυτόν ζητήματα (τη λογοτεχνία και κριτική, την ταυτότητα, την κατάσταση που βρίσκεται η ανθρωπότητα - την παρακμή, τον υλισμό, την πνευματικότητα, την ηθική, το ρατσισμό, την απελευθέρωση των ζώων, τους διανοούμενους και τα μίντια - τη θρησκεία και τον θάνατο).

«Το σημαντικότερο πράγμα για μένα στη ζωή είναι να προσπαθώ, καθημερινά, να γίνομαι καλύτερος συγγραφέας και καλύτερος άνθρωπος», λέει ο ίδιος.

H επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Δρα Γιάννη Βασιλακάκου θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 6.00 στο Celtic Club, 316 Queen Street (γωνία Queen & La Trobe Streets) στη Μελβούρνη. Κύρια ομιλήτρια θα είναι η γνωστή συγγραφέας Jeana Vithoulkas, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης & Βικτωρίας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης. Επίσης θα παρευρεθεί και θα μιλήσει και ο συγγραφέας Χρήστος Τσιόλκας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του πολιτιστικού «Φεστιβάλ Αντίποδες» ("Antipodes Festival") που διοργανώνει ετησίως η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας. Η είσοδος στην παραπάνω εκδήλωση είναι ελεύθερη στο κοινό. Ωστόσο, προτεραιότητα σε καθίσματα θα έχουν οι κάτοχοι προσκλήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα