Observer: Με «ακρίβεια χειρουργού» οι ανακρίτριες

Στις δύο ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, τις κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, αναφέρεται σε άρθρο του ο βρετανικός Observer, επισημαίνοντας ότι «ανατέμνουν με την ακρίβεια χειρουργού μία από τις πιο βίαιες πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης». «Δεν είναι μια αποστολή που θα τη ζήλευαν πολλοί. Αλλά η Ιωάννα Κλάπα και η Μαρία Δημητροπούλου, φίλες από πολύ καιρό που ανήκουν στην

πρώτη γενιά των γυναικών δικαστών στην Ελλάδα τεμαχίζουν τη Χρυσή Αυγή με την ακρίβεια ενός χειρούργου» αναφέρει το άρθρο, το οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις της κας Αλίκης Μουρίκη, κοινωνιολόγου στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

«Το δικαστικό σύστημα είναι ένα από τα λίγα αξιοκρατικά στην Ελλάδα και οι δύο από αυτές τις γυναίκες είναι γνωστό ότι είναι πάρα πολύ θαρραλέες, ανεξάρτητες και αμερόληπτες», δηλώνει η κα Μουρίκη σχολιάζοντας ότι αποτελεί ειρωνία να βρίσκονται σε αυτό το ρόλο, για ένα κόμμα τόσο μιλιταριστικό, δύο γυναίκες.

Στον Observer μιλά και ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης ο οποίος δηλώνει ότι είναι αδικαιολόγητο το να μη μιλά κανείς σε μια χώρα που βίωσε τόση βιαιότητα στη ναζιστική κατοχή. «Η παθητικότητα των Ελλήνων, όταν έχουν πέσει θύματα αυτής της ιδεολογίας είναι -το λιγότερο που μπορούμε να πούμε- ασυνήθιστη» δηλώνει ο 92χρονος ποιητής.

ΠΗΓΗ: Observer

Keywords
Τυχαία Θέματα