GP Εμίλια-Ρομάνια: Verstappen στο νήμα!

18:27 19/5/2024 - Πηγή: Caroto
Ο Verstappen άντεξε στην πίεση του Norris που πήγαινε για τη δεύτερη σερί νίκη του και επικράτησε με διαφορά μόλις 0,7 δευτερόλεπτα. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Leclerc (από το 2006 και τον Michael Schumacher είχε να πάρει βάθρο η Ferrari στην Ίμολα), πιο πίσω ο Piastri και ο Sainz. Δυνατή η McLaren. Ο Ολλανδός σημείωσε την 5η του φετινή
νίκη σε 7 αγώνες και πάει για πολλά ρεκόρ.

Η υψηλότερη από την αναμενόμενη φθορά των ελαστικών σε σχέση με την Παρασκευή, όταν η Red Bull αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ισορροπίας του αυτοκινήτου, φάνηκε να διευκολύνει τον Verstappen. Ο Ολλανδός ευνοήθηκε και από τις ρυθμίσεις που ολοκληρώθηκαν στο εργοστάσιο της ομάδας πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Norris έκανε μια έντονη προσπάθεια στα τέλη του αγώνα, καθώς διαχειρίστηκε καλύτερα τα σκληρά ελαστικά του από τον Verstappen στο δεύτερο από τα δύο stint (το διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στα pit-stops), αλλά ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να κρατήσει την 1η θέση με διαφορά 0,7 δευτερολέπτων.

Στην αρχή, ο Norris κέρδισε ελαφρώς σε σχέση με τον poleman Verstappen όταν αντέδρασαν στα φώτα, αλλά η γραμμή του τον οδήγησε στο εξωτερικό του πρώτου σημείου φρεναρίσματος στην στροφή Tamburello, όπου δεν κατάφερε να πλησιάσει αρκετά για να επιτεθεί.

LAP 24/63

Norris was first among the leaders to box for the Hard tyre, but re-joined behind Perez's Red Bull

Keywords
Τυχαία Θέματα