GP Εμίλια-Ρομάνια: Πτήση Verstappen και στην Imola

19:47 18/5/2024 - Πηγή: Caroto
Πέταξε και πάλι ο Verstappen ως ταχύτερος όλων στην ιστορική ιταλική πίστα. Στον αυριανό αγώνα (στις 16:00) πίσω του θα ξεκινήσουν οι McLaren των Piastri, Norris και οι Ferrari των Leclerc, Sainz.

Έχοντας αντιμετωπίσει δυσκολίες και στις τρεις ελεύθερες δοκιμές στον αγώνα της Εμίλια Ρομάνια, ο Verstappen επαίνεσε τις αλλαγές στο set-up της Red Bull

πριν τις κατατακτήριες δοκιμές για την «αίσθηση ότι μπορούσε να πιέσει λίγο περισσότερο».

«Αυτή η πίστα είναι απίστευτη», πρόσθεσε ο Verstappen. «Και για να είσαι στο όριο εδώ, κοντά στο χαλίκι – άγγιξα το χαλίκι στην τελευταία στροφή – ακόμα αντλώ αδρεναλίνη. Η αδρεναλίνη είναι πολύ υψηλή».

Ο Verstappen χρειάστηκε να κάνει προσπάθειες στο τέλος για να πετύχει τους καλύτερους χρόνους του στα πρώτα δύο μέρη των κατατακτήριων δοκιμών, αλλά ηγήθηκε από την αρχή στο Q3 – η πρώτη του προσπάθεια ήταν 1:14,869 μπροστά από τον Norris και τον Leclerc.

update: O Piastri δέχθηκε ποινή τριών θέσεων, λόγω παρεμπόδισης του Kevin Magnussen κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών. Έτσι, ο οδηγός της McLaren θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την 5η θέση.

From the front row to P5 ⬇️

More details on Oscar Piastri's grid penalty

Keywords
Τυχαία Θέματα