Βγήκε το πόρισμα για την ταλάντωση στις κερκίδες του ΟΑΚΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα κύρια σημεία της έκθεσης του κλιμακίου μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), μετά τον μακροσκοπικό έλεγχο που πραγματοποίησε την Πέμπτη (1/11) στο άνω διάζωμα των κερκίδων του ΟΑΚΑ όπου παρατηρήθηκε η εντυπωσιακή, ομολογουμένως, ταλάντωση κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ-Μπάγερν Μονάχου για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρόντες κατά την αυτοψία από το κλιμάκιο της ΓΓΑ

ήταν ο γενικός συντονιστής Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Βασίλης Βελέντζας, και ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΑΚΑ Θανάσης Σπέρτος.

Οι μηχανικοί της ΓΓΑ εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί τόσο για την ταλάντωση όσο και για τη γενικότερη κατάσταση του Σταδίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, στα σημεία που ελέγχθηκαν, δεν διαπιστώθηκαν ορατές ρωγμές, αποκολλήσεις και έντονες διαβρώσεις, ενώ δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστούν οπτικά ενδεχόμενες φθορές.

Διαπιστώθηκε επίσης, ότι ο τρόπος κατασκευής είναι τέτοιος, ώστε να επιτρέπει την ταλάντωση-μετακίνηση των κερκίδων.

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι οι κ.κ. Βασίλης Βελέντζας και Θανάσης Σπέρτος ανέφεραν ότι φαινόμενο της ταλάντωσης-μετακίνησης των κερκίδων είναι σύνηθες και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται.

Σε κάθε περίπτωση το κλιμάκιο των μηχανικών κρίνει πως θα πρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω μετρήσεις και καταγραφές για να διαπιστωθεί το εύρος των μετακινήσεων και να γίνει σύγκρισή του με τα επιτρεπόμενα όρια που προβλέπονται από τη στατική μελέτη. Οι μετρήσεις αυτές προτείνεται να γίνουν άμεσα από εξειδικευμένους σε αντίστοιχες κατασκευές επιστήμονες, ώστε να αποφανθούν για την ανάγκη ή μη εκπόνησης μελέτης στατικής επάρκειας.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βρίσκεται παράλληλα σε επικοινωνία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να γίνουν περαιτέρω μετρήσεις από εμπειρογνώμονες.

The post Βγήκε το πόρισμα για την ταλάντωση στις κερκίδες του ΟΑΚΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα