Αυλαία για το 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με πρεμιέρα… Νοτοπούλου

Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου έκλεψε την παράσταση στο «Ολύμπιον», όπου το βράδυ της Πέμπτης έγινε η τελετή εγκαινίων του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ηταν η πρώτη εμφάνιση της κυρίας Νοτοπούλου στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

με την ιδιότητα της υφυπουργού Εσωτερικών και όλοι σχολίασαν το εντυπωσιακό ντύσιμο που επέλεξε για τη βραδιά.

Η 30χρονη πολιτικός –η οποία μετατέθηκε από το Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης στο υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης κατά τον ανασχηματισμό του περασμένου Αυγούστου– ήταν και εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας μικρού μήκους με την οποία έγινε η πρεμιέρα.

Η υφ. Μακεδονίας-Θράκης με τον διευθυντή του Φεστιβάλ Ορέστη Ανδρεαδάκη

Η ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο του Περικλή Πηλείδη είχε αποσπάσματα από τις ταινίες που απαρτίζουν το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ τα οποία εναλλάσσονταν με τα μηνύματα της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

«Προσπαθούμε για το Φεστιβάλ κι εργαζόμαστε για το Φεστιβάλ, γιατί αγαπάμε το Φεστιβάλ», ήταν το μήνυμα της κυρίας Νοτοπούλου, η οποία φρόντισε να κάνει και τη σχετική ανάρτηση στο Instagram: «Νοέμβρης στη Θεσσαλονίκη σημαίνει γιορτή του σινεμά».

View this post on Instagram

Νοέμβρης στη Θεσσαλονίκη σημαίνει Γιορτή του Σινεμά! #φεστιβαλ_κινηματογραφου #skg #μακεδονια_θρακη #υμαθ #ολυμπιον

A post shared by Κατερίνα Νοτοπούλου (@notopoulou_katerina) on Nov 1, 2018 at 11:31pm PDT

Νωρίτερα ο κ. Τζιτζικώστας είχε δηλώσει: «Στόχος μας για τα επόμενα χρόνια είναι το Φεστιβάλ να γίνει ακόμη μεγαλύτερο, να προσελκύει ακόμη περισσότερους ξένους επισκέπτες και ταυτόχρονα να λειτουργήσει εκπαιδευτικά για τις νέες γενιές στην τέχνη και τον πολιτισμό».

«Το μέλλον του Φεστιβάλ είναι αυτό που ξεκίνησε η τωρινή διοίκησή του. Ένα Φεστιβάλ ακόμη πιο ανοικτό που μπορεί να προσελκύσει επαγγελματίες οι οποίοι έρχονται να αγοράσουν ταινίες και σιγά σιγά να μπορούν και γυρίζονται ταινίες στην Ελλάδα», είπε από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης.

Η δε κυρία Ζορμπά σημείωσε: «Η επιτυχία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι η εξωστρέφειά του, η σχέση του με το διεθνές και ελληνικό κοινό και βέβαια με την ίδια την πόλη. Οι φίλοι του κινηματογράφου περιμένουμε ταινίες ανατρεπτικές, ταινίες που θα μας συγκινήσουν και θα μας δείξουν τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο».

The post Αυλαία για το 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με πρεμιέρα… Νοτοπούλου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα