Με «πολιτικό σεισμό» απειλεί τώρα ο Κοτζιάς

Σε ιδιαίτερα οξύ τόνο, προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους πρώην συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο, ήρθε η πρώτη αντίδραση του Νίκου Κοτζιά για την κατάληξη που είχε η αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του (που έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό), ο κ. Κοτζιάς ανέβασε ένα tweet για να εκφράσει την απογοήτευσή

του από τη στάση του κ. Τσίπρα και των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης.

Ο καθένας, σημείωσε δηκτικά, έκανε τις επιλογές του, βάλλοντας με δριμύτητα κατά όσων πήγαν να τον θάψουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Ο Πρωθυπουργός και σειρά υπουργών έκαναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο τις επιλογές τους και εγώ κατόπιν τις δικές μου», έγραψε ο παραιτηθείς υπουργός. «Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος».

Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις. Ο ΠΘ και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό ΥΣ τις επιλογές τους και εγώ κατοπιν τις δικές μου. Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν οτι είμαι σπόρος

Nikos Kotzias (@NikosKotzias) October 17, 2018

Για την ιστορία, ο κ. Κοτζιάς έκανε μια παράφραση από στίχο του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Ωστόσο είναι σαφές ότι ο παραιτηθείς δεν θα μείνει στην ποίηση. Στελέχη της κίνησης «Πράττω», της οποίας προΐσταται, έσπευσαν να υπογραμμίσουν ότι η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης, όχι μόνο δεν αναβάλλεται, αλλά θα έχει χαρακτηριστικά «πολιτικού σεισμού».

Πηγές της Κίνησης προανήγγειλαν πως η ομιλία Κοτζιά θα είναι βαρυσήμαντη, ικανή, όπως λένε, να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Και όπως διευκρίνιζαν, δεν θα περιοριστεί μόνο στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα επεκταθεί από τις συνομιλίες με την Αλβανία, μέχρι τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Η κίνηση Πράττω αριθμεί τέσσερις βουλευτές. Εκτός από τον κ. Κοτζιά, στην ομάδα είναι ενταγμένοι ο (επίσης παραιτηθείς) Νίκος Τόσκας, ο Γιώργος Τζιμάνης και η Γεωργία Γεννιά. Είναι ένα θέμα λοιπόν τι θα κάνουν αυτοί οι τέσσερις στο επόμενο διάστημα, δεδομένης την εύθραυστης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης.

The post Με «πολιτικό σεισμό» απειλεί τώρα ο Κοτζιάς appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα