Πώς αντιδρούν κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ για την «έξοδο» Κοτζιά

Πολιτική

Με ποικίλες αντιδράσεις υποδέχθηκαν κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του ΥΠΕΞ, παραίτηση που έκανε δεκτή «με πόνο ψυχής» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

H εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου δεν έκανε αναφορά σε αυτή καθαυτή την παραίτηση Κοτζιά,

αλλά προτίμησε να αναφερθεί στην απόφαση του κ. Τσίπρα να αναλάβει το ΥΠΕΞ, γράφοντας στο Twitter: «Μήνυμα ενότητας, σταθερότητας και αποφασιστικότητας από τον Πρωθυπουργό για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου, για την επόμενη μέρα της χώρας μετά τα Μνημόνια».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς τόνισε: «Πριν λίγες ημέρες από το ΥΠΕΞ είχα εξάρει τη σπουδαία συμβολή του Ν. Κοτζια στην επίλυση του "Μακεδονικού". Ο Ν. Κοτζιάς είχε την απόλυτη στήριξη μας για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ως «αρνητική εξέλιξη» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης την παραίτηση Κοτζιά, τονίζοντας ότι πρόκειται για «αρνητική εξέλιξη η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. Η χώρα χρειάζεται προσήλωση στους μεγάλους στόχους: Σταθερότητα, ανάκαμψη της οικονομίας, πολυδιάστατη, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική. Για την υλοποίηση των συλλογικών μας στόχων, με σοβαρότητα, σταθερότητα, διαφάνεια και συνοχή».

ΚοτζιάςπαραίτησηΠαππάςΣβίγκουΠαπαδημούληςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα