Τρεις ανήλικοι πίσω από τους βανδαλισμούς προτομών στη Μυτιλήνη

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης των βανδαλισμών σε προτομές στο κέντρο της Μυτιλήνης – ανάμεσά τους και εκείνη του ιστορικού δημάρχου της πόλης, Απόστολου Αποστόλου- έφθασε η ΕΛ.ΑΣ..

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρεις ανήλικοι Ελληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης σε βάρος των γονέων των δραστών, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Οι δράστες έβαψαν με σπρέι

την προτομή του δημάρχου Μυτιλήνης, Απόστολου Αποστόλου, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας – επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.

Ο Απόστολος Αποστόλου ήταν μέλος του ΕΑΜ και υηρέτησε την πόλη της Μυτιλήνης από τη θέση του δημάρχου επί πολλές δεκαετίες, από τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια μέχρι το 1982.

Τις προηγούμενες μέρες, την ίδια τύχη είχαν προτομές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο δημοτικό κήπο της Μυτιλήνης και του Δημητρίου Βερναρδάκη στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη.

Προ ημερών τέλος, με τηλεφώνημα σε εφημερίδα, εθνικιστική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για το γκρέμισμα του μνημείου των προσφύγων που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου την περίοδο 1012 – 2013, στο λιμανάκι της Λουτρόπολης Θερμής.

The post Τρεις ανήλικοι πίσω από τους βανδαλισμούς προτομών στη Μυτιλήνη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα