Η Μπριζίτ Μακρόν μπαλαδόρος – έδωσε πάσα στον αγώνα κατά του αυτισμού

Με σπορ αλλά όχι αθλητική εμφάνιση, η πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα σε φιλανθρωπικό αγώνα που έγινε στο Stade de France στο Παρίσι.

Ο αγώνας, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για τα άτομα με αυτισμό, έφερε αντιμέτωπες μια μεικτή επιλέκτων πρώην παικτών, μεταξύ των οποίων ήταν και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 1998 Ρομπέρ Πιρές

και Κριστιάν Καρεμπέ.

Απέναντί τους ήταν βουλευτές από όλα τα κόμματα, που όχι απλά έχασαν, αλλά ταπεινώθηκαν με 16-0.

Au Stade de France, Brigitte Macron et Michel Platini donnent le coup d'envoi du match du Variétés club de France face à l'équipe de France de l'Assemblée nationale @ParisMatch pic.twitter.com/mCDBgFb5Mc

— Emilie Cabot (@emiliecabot) September 12, 2018

Η Μπριζίτ Μακρόν, όπως σημειώνει το Paris Match, κατέβηκε στο γήπεδο με τζιν και αθλητικά παπούτσια της Vuitton. Δίπλα της ήταν άλλη μια δόξα του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο Μισέλ Πλατινί.

Την συνόδευαν ακόμη η υπουργός Εσωτερικών αρμόδια για άτομα με αναπηρίες Σοφί Κλιζέλ και η νέα υπουργός Αθλητισμού Ροξανά Μαρασινό.

Για τον απόντα από την εκδήλωση πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, οι διοργανωτές είχαν ένα μικρό δώρο να της δώσουν: τη φανέλα με το «3» καθώς το «10» το επιφύλαξαν για την πρώτη κυρία.

Η φανέλα με το «10» για την Μπριζίτ Μακρόν που φωτογραφίζεται με τον Μισέλ Πλατινί

Από την εκδήλωση συγκεντρώθηκαν 55.000 ευρώ για το Ιδρυμα Deniker το οποίο δραστηριοποιείται στην έρευνα για τον αυτισμό, ένα θέμα στο οποίο η Μακρόν έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Παρά την ενθάρρυνση από την πρώτη κυρία, οι βουλευτές δεν τα πήγαν καθόλου καλά.

Αλλά και η ίδια η Μακρόν δεν έμεινε παρά μόνο μισή ώρα – μια άλλη επίσημη υποχρέωση, η υποδοχή του διαδόχου του αυτοκρατορικού θρόνου της Ιαπωνίας, την περίμενε στις Βερσαλίες.

The post Η Μπριζίτ Μακρόν μπαλαδόρος – έδωσε πάσα στον αγώνα κατά του αυτισμού appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα