Βρετανός κροίσος έχει μετατρέψει το γιοτ του σε γκαλερί τέχνης

Και όμως, για κάποιους υπάρχει ένα «πρόβλημα» με το να έχεις στην κατοχή σου ένα γιοτ αξίας 200 εκατομμυρίων. Αυτό, σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, είναι ότι οι τοίχοι του θα φαίνονται τρομερά άδειοι.

Ο Τζο Λιούις σε παλαιότερη φωτογραφία

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους 98 μέτρων «Aviva III» λοιπόν σκέφτηκε να στολίσει τα παράθυρα της θαλαμηγού του. Και μάλιστα το έκανε με ένα από τα πιο ακριβά έργα βρετανικής τέχνης. Ετσι, οι περαστικοί μπορούν να απολαμβάνουν έναν διάσημο τριπλό

πίνακα που εκτίθεται σε ένα πλωτό παλάτι.

Ο 81χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τζο Λιούις έχει γεμίσει έναν τοίχο στο πρώτο κατάστρωμα του γιοτ με μία τριπλή ζωγραφιά του Φράνσις Μπέικον που αγόρασε για 26,3 εκατομμύρια δολάρια το 2008. Η κίνηση αυτή του επιχειρηματία έχει διχάσει τους ειδικούς της τέχνης. Η Κάτια Ζίγκερλιγκ, αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Berkley One υποστήριξε: «Οι άνθρωποι τοποθετούν έργα τέχνης σε σκάφη συνεχώς, απλώς συνήθως δεν τοποθετούν τα πιο πολύτιμα. Από μία οπτική γωνία δεν είναι ιδανικό». Μιλώντας στο Bloomberg παρομοίασε την παραπάνω κίνηση με το «να πηγαίνεις το νεογέννητο παιδί σου στην Αφρική».

Το διάσημο έργο τέχνης του Φράνσις Μπέικον (Cate Gillon/Getty Images)

Ο Ρόμπερτ Ριντ, ένας από τους ειδικούς περί τέχνης της ασφαλιστικής εταιρείας Hiscox, εκτίμησε ότι η ασφαλιστική κάλυψη για να κρατάς ένα τέτοιο έργο στο σκάφος είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από το να το έχεις σε μία κρύπτη και τρεις φορές πιο επικίνδυνο από το να το έχεις στη Φλόριντα κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Ο Τζο Λιούις είναι ιδιοκτήτης της Τότεναμ ενώ η περιουσία του υπολογίζεται στα 4,3 δισ. ευρώ. Οσο για την καλλιτεχνική συλλογή του, αυτή κατά πάσα πιθανότητα φυλάσσεται σε δωμάτιο του πολυτελούς γιοτ που έχει χώρο για 17 καλεσμένους. Εκεί, φιλοξενούνται έργα του Πάμπλο Πικάσο, του Λούσιαν Φρόιντ, του Γκούσταβ Κλιμτ και του Εντγκάρ Ντεγκά.

The post Βρετανός κροίσος έχει μετατρέψει το γιοτ του σε γκαλερί τέχνης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα