Τι είπε ο Αντετοκούνμπο στον Τζέισον Κιντ 15 λεπτά προτού απολυθεί από τους Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τηλεφώνησε στον Τζέισον Κιντ, 15 λεπτά προτού ο τελευταίος ενημερωθεί επισήμως για την απόλυσή του από τη διοίκηση των Μιλγουόκι Μπακς. Η αποπομπή του προπονητή δικαιολογήθηκε από τη διοίκηση ως μέτρο απαραίτητο για να κάνει το επόμενο βήμα η ομάδα –«έχουμε υψηλότερες προσδοκίες» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των Μπακς.

Ο 44χρονος προπονητής, ο οποίος είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Ντάλας Μάβερικς το 2011, ήταν αυτός που αποκάλυψε στο ESPN

τη στιχομυθία ανάμεσα σε εκείνον και τον Giannis.

Οπως φαίνεται από το περιεχόμενο του διαλόγου, ο Αντετοκούνμπο στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα για την εξέλιξη αυτή –είχαν άψογη σχέση στα τρεισήμισι χρόνια της συνεργασίας τους– και μάλιστα προσπαθούσε να βρει λύση, για να αλλάξουν απόφαση οι ιδιοκτήτες των Μπακς.

Ο διάλογος του Κιντ με τον 23χρονο αστέρα έχει ως εξής:

Αντετοκούνμπο: «Κόουτς, αυτό που πάνε να κάνουν δεν είναι σωστό, θα σε αφήσουν να φύγεις».

Κιντ: «Είχα ένα προαίσθημα πως θα γινόταν…».

Αντετοκούνμπο: «Τι μπορώ να κάνω; Θα καλέσω τους ιδιοκτήτες. Θα καλέσω τον μάνατζερ μου».

Κιντ: «Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις την αλήθεια. Αυτό μόνο. Ευχαριστώ για την αφοσίωσή σου. Ήμουν ευγνώμων που μπόρεσα να σε κοουτσάρω».

O Κιντ φαίνεται ότι πλήρωσε τη μέτρια πορεία των Μπακς εφέτος, παρά τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν τα αφεντικά, χάρη και στην εκτόξευση του Αντετοκούνμπο. Η διοίκηση θεωρούσε ότι με την μετεωρική άνοδο του Giannis, την επιστροφή του υγιούς Κρις Μίντλεντον και την αναμενόμενη βελτίωση του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου πέρυσι Μάλκολμ Μπρόγκντον θα εξασφαλιζόταν άνετα μια θέση στην πρώτη τετράδα της Ανατολικής Περιφέρειας. Κάτι που δεν φαίνεται να γίνεται ούτε εφέτος.

Τέσσερις αγώνες μετά το μέσο της κανονικής περιόδου, οι Μιλγουόκι Μπακς βρίσκονται στην 8η θέση της Ανατολής. Δύο νίκες πίσω από τους έκτους Ιντιάνα Πέισερς, μία νίκη πίσω από τους έβδομους Φιλαδέλφεια 76ερς. Μία νίκη πάνω από τους ένατους Ντιτρόιτ Πίστονς. Τρεις νίκες πάνω από τους δέκατους Νιου Γιορκ Νικς. Οπως σημειώνει το sport24.gr, η θέση των Μπακς τους στην οκτάδα και κατ’ επέκταση η συμμετοχή τους στα playoffs δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρη. Με τον Αντετοκούνμπο στη συζήτηση για το βραβείο του MVP, κάτι έπρεπε να αλλάξει για να μην μετατραπεί η υπομονή των τελευταίων δύο χρόνων σε μεγάλο λάθος.

Πλέον, οι Μπακς θα αγωνίζονται υπό τις οδηγίες του Τζο Πράντι, ο οποίος προσωρινά θα είναι ο τρίτος προπονητής που θα συνεργαστεί ο Γιάννης στην NBA καριέρα του.

The post Τι είπε ο Αντετοκούνμπο στον Τζέισον Κιντ 15 λεπτά προτού απολυθεί από τους Μπακς appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα