Ο Σπίλμπεργκ βιάστηκε να γυρίσει την ταινία «The Post» λόγω… Τραμπ

Μόλις που βγήκε στις αίθουσες το «The Post» και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σχεδιάζει δύο νέες ταινίες, ενώ άλλη μία ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο.

Καθόλου άσχημα για τον 70άρη πλέον σκηνοθέτη που ξεπερνά σε εργατικότητα πολλούς νεότερους.

Ο Σπίλμπεργκ συνηθίζει να εργάζεται παράλληλα σε δύο ταινίες, μία εμπορική με προδιαγραφές μπλοκμπάστερ και μία περισσότερο καλλιτεχνική –το συνήθιζε από την εποχή που έφερνε λεφτά στο Χόλιγουντ με το «Jurrasic Park» και την ίδια εποχή σάρωνε τα βραβεία με τη «Λίστα του Σίντλερ».

Εφέτος η πιο εκλεπτυσμένη

δημιουργία του είναι το πολιτικό «The Post», με τους Τομ Χανκς και Μέριλ Στριπ, το οποίο μπορεί να διεκδικήσει ένα ή περισσότερα Οσκαρ, μια ταινία που ετοιμάστηκε και γυρίστηκε σε χρόνο-ρεκόρ λόγω και της παρουσίας του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το μαζικότερο και πιο νεανικό κοινό μπορεί να περιμένει ως τον Μάρτιο όταν θα κυκλοφορήσει το «Ready Player One», μια ταινία για έναν εικονικό κόσμο.

Το πρόγραμμα του Σπίλμπεργκ για πέρα από το 2018 έχει άλλο ένα ζευγάρι ταινιών στο ίδιο εμπορικό και καλλιτεχνικό μοτίβο ενώ περιέχει και μια έκπληξη για τον σκηνοθέτη που κοντεύει να συμπληρώσει μισό αιώνα πίσω από τον φακό.

Προγραμματίζει καταρχάς τον πέμπτο κατά σειρά Ιντιάνα Τζόουνς , τον οποίο σχεδιάζει από το 2015. Το προηγούμενο επεισόδιο της σειράς, πριν από μια δεκαετία, δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τους κριτικούς ενώ ένα μέρος του κοινού το βρήκε κατώτερο από τα τρία πρώτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν διασκεδαστικό.

Ο Σπίλμπεργκ επιστρατεύει τον Ντέιβιντ Κεπ, σεναριογράφο μεταξύ άλλων του προηγούμενου Ιντιάνα Τζόουνς, του «Jurassic Park» και του «Spider-Man», αλλά και τον επίσης 70άρη Χάρισον Φορντ στον ρόλο του θρυλικού αρχαιολόγου.

Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 10 Ιουλίου 2020.

Για το καλλιτεχνικό πρότζεκτ, ο Σπίλμπεργκ θα βουτήξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στα βαθιά νερά του μιούζικαλ. Ετοιμάζεται -ή τουλάχιστον αυτό θέλουν οι επίμονες φήμες- να διασκευάσει το κλασικό μιούζικαλ «West Side Story», ένα σχέδιο που είναι όνειρό του εδώ και χρόνια.

Το σενάριο γράφει ο Τόνι Κούσνερ που συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη στο «Μόναχο» και στο «Λίνκολν», δύο καλλιτεχνικές, αλλά και οσκαρικές ταινίες.

The post Ο Σπίλμπεργκ βιάστηκε να γυρίσει την ταινία «The Post» λόγω… Τραμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα