Καμίνης: Τον Τσίπρα δεν τον σώζει κανένας ανασχηματισμός

Ο ανασχηματιμός δεν έσωσε ποτέ καμία κυβέρνηση, έτσι και τώρα δεν πρόκειται να σώσει τον Τσίπρα, εκτίμησε ο Γιώργος Καμίνης εν όψει των αλλαγών που ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα, υποβαθμίζοντας παράλληλα και τη δυνατότητα διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ με προσθήκες προσώπων από τον κεντροαριστερό χώρο.

Ο κ. Τσίπρας δεν είναι σε θέση

να λεηλατήσει την Κεντροαριστερά παρά μόνο αυτούς που είναι πρόθυμοι να λεηλατηθούν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Θέμα Radio 104,6».

«Οποιος θέλει να λεηλατηθεί ας πάει να το κάνει», πρόσθεσε για το άνοιγμα του Πρωθυπουργού προς την Κεντροαριστερά, υπενθυμίζοντας ότι «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε πορεία ανόδου προς την εξουσία, πολλά στελέχη της κεντροαριστεράς συμμάχησαν μαζί του γιατί μυρίστηκαν νομή της εξουσίας» .

Για την περιβόητη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 και σε ερώτηση αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τα καταστροφικά αποτελέσματά της, ο κ. Καμίνης απάντησε πως δεν θέλει να μιλήσει αυτή τη στιγμή για πιθανές ποινικές ευθύνες, υπογράμμισε ωστόσο ότι «όσοι παρακολουθούσαμε στενά την κατάσταση και μπορούσαμε με ψυχραιμία να κρίνουμε τι θα μπορούσε να συμβεί, είχαμε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση έπαιζε με την φωτιά., 35 ή 86 ή 200 δισ. Δεν μιλάμε για πασατέμπο αλλά για κάτι πάρα πολύ σοβαρό».

«Τουλάχιστον, οι πολιτικές ευθύνες, για τις οποίες μπορώ να μιλήσω, είναι αυτή την στιγμή ορατές. Ας αφήσουν τώρα τα θέματα της κεντροαριστεράς τα οποία ηχούν γελοία στα αυτιά του κόσμου. Ο κόσμος έχει πραγματικά προβλήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει καμία αυτοκριτική. Το ζήτημα είναι πως θα βάλουμε πάλι την χώρα σε μία τροχιά ανάπτυξης» κατέληξε ο κ. Καμίνης.

Σε ερώτηση για τον τραγικό χαμό του 25χρονου στου Φιλοπάππου και την εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «πολλές φορές λαμβάνονται μέτρα για να καθησυχάσουν τους πολίτες και μετά από λίγο, όταν αμβλυνθεί η εντύπωση από αυτό που συνέβη, επανερχόμαστε στα ίδια. Αυτό που λείπει είναι η βούληση, η μέθοδος και η οργάνωση. Δεν αστυνομεύεται μία πόλη με κινήσεις εντυπωσιασμού εκ των υστέρων. Κάθε σοβαρή αντιμετώπιση ενός προβλήματος σημαίνει μέθοδο, οργάνωση και συνέπεια στα μέτρα που παίρνουμε. Επίσης, σημαίνει παρακολούθηση και αξιολόγηση των μέτρων. Όλα αυτά που δεν συνηθίζει η ελληνική δημόσια διοίκηση. Και ξέρουμε ότι και η αστυνομία είναι τμήμα της διοίκησης».

«Ανήκω σε εκείνη τη σχολή των πανεπιστημιακών που διδάσκουν ότι χωρίς την ασφάλεια δεν μπορούμε να ασκήσουμε τα υπόλοιπα δικαιώματά μας. Το λέω αυτό για τους ιδεοληπτικούς που αντιπαραθέτουν πάντα την αστυνόμευση με τα θέματα των δικαιωμάτων» τόνισε στη απάντησή του ο κ. Καμίνης και προειδοποίησε πως «αν συνεχιστεί το θέμα της ασφάλειας να είναι τόσο ψηλά στην ατζέντα, δηλαδή αν οι πολίτες εξακολουθούν να αισθάνονται ανασφαλείς τότε θα έρθει κάποια στιγμή που θα βιώσουμε την πιο σκληρή καταστολή στην χώρα, επί δικαίων και αδίκων».

«Δείτε τι συνέβη στη Γερμανία με τον φόνο ενός Γερμανού από μετανάστες. Πως κινητοποιήθηκε η ακροδεξιά, πως έρχεται ουσιαστικά και μπιζάρει πάνω στο αίσθημα ανασφάλειας του κόσμου. Αν το κράτος δικαίου, η δημοκρατία, δεν αντιμετωπίσει σωστά το θέμα της ασφάλειας, θα έχουμε άσχημες εξελίξεις», εκτίμησε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας.

The post Καμίνης: Τον Τσίπρα δεν τον σώζει κανένας ανασχηματισμός appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμίνης, Τσίπρα,kaminis, tsipra